Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Guláš z hovězího masa ( i )

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Guláš z hovězího masa ( i )

    Ingredience: 750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,
    1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, 1 l vývaru z kostky
    Postup: Na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky, ale vhodné je i maso z hovězí plece. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na větší kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Připravíme si vývar.
    V kastrolu rozpálíme sádlo (můžeme také použít slaninu) a na něm orestujeme všechnu nakrájenou cibuli. Jakmile je světle žlutá, přidáme nakrájené maso a orestujeme.
    Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni, počítáme s tím, že to bude trvat asi hodinu nebo až hodinu a půl. Záleží na kvalitě masa.
    Je-li třeba podléváme vývarem a promícháme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu zčásti vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, promícháme, osmahneme a poté znovu přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby přisolíme.
    Podáváme s houskovým knedlíkem či s chlebem nebo pečivem.


    Poznámka: Na přípravu guláše existuje stovky zaručených postupů . Výše uvedený základní postup lze do jisté míry obměňovat – kdo má rád ostřejší, přidá třeba část pálivé papriky, kdo má rád česnek, přidá více česneku atd.

    Zkopírováno z emailu.
    anina s.

  • #2
    Pro naše hladovce jsem použila namísto sladké papriky pálivou, jen se oblizovali.
    Můj favorit je hovězí guláš.

    Comment


    • #3
      Dobrý den, tak to jsem ráda.
      Já jsem skoro všechny zkopírované guláše už zkoušela, jen jsem to tady nepsala.
      Pěkný den.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Díky tomuto webu jsem objevil mnoho skvělých sázkových zahraničné , které jsou ideální pro slovenské hráče. Jeho přehledné a podrobné recenze mi umožnily najít ty nejlepší možnosti pro sázení na sportovní události. Jsem velmi spokojený s obsahem na tomto webu a doporučuji ho každému, kdo hledá nejlepší sázkové kanceláře.

        Comment

        Pracuji...
        X