Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kološvárské zelí

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kološvárské zelí

    1 kg kysaného zelí - propláchnout
    300 g mletého vepřového masa ( nejlépe kýta)
    300 g vepřové kýty nakrájené na malé kostičky
    2 klobásy, nejlepší je Čabajka
    1 zakysaná smetana
    1 šlehačka
    2 cibule
    3 stroužky česneku
    sádlo
    kmín
    mletá červená paprika, může být i trochu pálivé
    200 g rýže ( já nedávám)

    Mleté maso dáme do kastrolu na trochu sádla a opékáme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek a část nakrájené cibule. Do opečeného masa přidáme uvařenou rýži.
    V další nádobě osmažíme zbytek cibule, přidáme mletou papriku a pokrájené zelí. Trochu podlijeme, dle chuti přisladíme a chvilku dusíme.
    Zapékací mísu, nebo pekáček vymažeme sádlem a vrstvíme, nejdříve zelí, pak osolené a opepřené kostičky masa, zase zelí, pokrájenou klobásu, zelí, mleté maso a poslední vrstva bude zelí.
    Zakysanku a šlehačku smícháme, trochu osolíme a pěkně polijeme.
    Přiklopíme a dusíme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi hodinu. Odklopíme a necháme odpařit tekutinu. Občas nakouknem, ať se nepřipálí, každá trouba peče jinak.
    Podáváme s dobrým chlebíkem, nebo bramborem.
    Je to poněkud pracné, kalorické, ale móóóc dobré.
    Renata

  • #2
    Tak tohle by mi určitě chutnalo,ale co ty kalorie,to je překážka.

    Comment


    • #3
      Renat, fajn recept, já bych tam asi taky tu rýži nedávala, k tomu spíš brambory a určo by mi chutnaly i ty kalorie.

      anina s.

      Comment


      • #4
        Holky, jedla jsem to od snachy dietnější, dávala olej a jen zakysanku, taky to nebylo špatné.
        Renata

        Comment

        Pracuji...
        X