Kuře se zelím a jogurtem
Kuře, ½ hlavičky zelí, 3 lžíce smetanového jogurtu, 1 červená kapie, sůl, pepř, 2 lžíce ústřicové omáčky nebo sojové, 2 stroužky česneku, koření podle chuti ( ďábelské, grilovací, kari, atd.), olej, 1 větší cibule.
Naporcované kuře okořeníme a dáme na rozpálený olej osmažit. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli,česnek, malinko podlijeme vodou a necháme dusit. Když je kuře do poloměkka, přidáme najemno nakrájené zelí a papriku, sůl, přidáme ústřicovou nebo sojovou omáčku a necháme ještě dusit. Tvrdost zelí si každý zvolí tak, jak ho má rád. Někdo tvrdší, někdo měkčí. Na závěr přidáme jogurt, promícháme a necháme momentek provařit. Dochutíme podle potřeby. Podáváme s noky, bramborovými špalíčky nebo rýží, nebo jak kdo chce.
Kuře, ½ hlavičky zelí, 3 lžíce smetanového jogurtu, 1 červená kapie, sůl, pepř, 2 lžíce ústřicové omáčky nebo sojové, 2 stroužky česneku, koření podle chuti ( ďábelské, grilovací, kari, atd.), olej, 1 větší cibule.
Naporcované kuře okořeníme a dáme na rozpálený olej osmažit. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli,česnek, malinko podlijeme vodou a necháme dusit. Když je kuře do poloměkka, přidáme najemno nakrájené zelí a papriku, sůl, přidáme ústřicovou nebo sojovou omáčku a necháme ještě dusit. Tvrdost zelí si každý zvolí tak, jak ho má rád. Někdo tvrdší, někdo měkčí. Na závěr přidáme jogurt, promícháme a necháme momentek provařit. Dochutíme podle potřeby. Podáváme s noky, bramborovými špalíčky nebo rýží, nebo jak kdo chce.
Comment