Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cuketová nádivka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Cuketová nádivka

    Cuketová nádivka
    ----------------------
    700 g cukety,
    3-4 vejce,
    100g tuku,
    250 g uzeného masa (uzeniny),
    250 g polohr. mouky,
    4-6 lžic mléka, 3-4 stroužky česneku,
    sůl, drc. kmín, majoránka,
    (může být i petrželka, pažitka apod.) dle chuti i pepř.
    Já ještě dochucuji vegetou.

    Nahrubo nastrouhanou cuketu prosolíme, necháme "vypotit",vymačkáme.
    Žloutky promícháme s rozpuštěným tukem, přidáme vymačkanou cuketu
    a ostatní suroviny, promícháme a nakonec vmíchám sníh z bílků.
    Pečeme ve vymazané zapékací míse (menším pekáči) na 180°C
    cca 30 minut.
    Dobrou chuť.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 12.09.2012, 16:07.
    Alena J

  • #2
    Alenko,taky jsme jí včera měli, ale s mletým masem......
    Hančí

    Comment


    • #3
      Alenko,vypadá báječně!
      Hančí a s tím mletým masem,je stejný receptík jen místo uzeniny dáváš sekanou???
      LENKA

      Comment


      • #4
        Leni,slila jsem trochu vody, co asi 750 g cukety pustily, přidala jsem trochu strouhanky, mouky,vše podle oka,zamíchala do toho 2 vejce,
        nedávala jsem mléko ani tuk.
        Jinak okořenit podle sebe, já dělala pro kluka na dietu-
        takže jen,500 g hov.libové mleté,a jen sůl,kmín,muškát.ořech , majoránku a cibuli. Jinak nic nemůže a bylo to dobrý taky.Rozprostřít na oliv.olejem vytřený a strouhankou posypaný , peč.papír na plechu a upíct..
        Chuťově spíš jak jemnější sekaná!!!!Možná bych přirovnala chuť ke kapustovýmu karbenátku. Ahojky
        Hančí

        Comment


        • #5
          Díky moc!!!
          LENKA

          Comment


          • #6
            Není zač!!
            Hančí

            Comment


            • #7
              Aleno, opravdu moc dobrý receptík.
              Dávala jsem vše podle oka, jen trošku majoránky, zahustila jen strouhankou s vepř. šunkou a bez česneku ,mléka a sněhu a přesto je nádivka krásně nadýchaná. Chuť má jako takové jemné bramboráčky bez česneku. Chtěla jsem takovou variantu, aby si dala i má malá holčička. Příště zkusím v troubě upéct třeba s výraznějším ochucením do tvaru bramboráčků. Díky.
              ZDENY
              ZDENY

              Comment

              Pracuji...
              X