500 g vepřové krkovičky, plece (nebo i kuřeci, krůtí maso), 1 velká cibule, 5 dkg slaniny,
5 dkg sádla (může být olej), 1 velká kapusta, sůl, 1 káv.lž.drc.kmínu, pepř, 2 str. česneku
Kapustu opereme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky (čtverečky),
Na rozpálený kastrol dáme na kostičky nakr. slaninu, přidáme sádlo a cibuli, osmažíme do sklovata, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, podlijeme cca l,5 dcl vody, přidáme dle chuti pepř, česnek a navrch nakr. kapustu.
Dusíme pod poklicí cca 30 minut, dle potřeby podlijeme, mícháme až v průběhu vaření. Můžeme malinko zahustit světlou jíškou, dochutit vegetou nebo během dušení přidat masox.
Syrové kapusty je opravdu hromada, ale hodně ztrácí na objemu tak se nelekejte. Já dávám dvě.
5 dkg sádla (může být olej), 1 velká kapusta, sůl, 1 káv.lž.drc.kmínu, pepř, 2 str. česneku
Kapustu opereme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky (čtverečky),
Na rozpálený kastrol dáme na kostičky nakr. slaninu, přidáme sádlo a cibuli, osmažíme do sklovata, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, podlijeme cca l,5 dcl vody, přidáme dle chuti pepř, česnek a navrch nakr. kapustu.
Dusíme pod poklicí cca 30 minut, dle potřeby podlijeme, mícháme až v průběhu vaření. Můžeme malinko zahustit světlou jíškou, dochutit vegetou nebo během dušení přidat masox.
Syrové kapusty je opravdu hromada, ale hodně ztrácí na objemu tak se nelekejte. Já dávám dvě.
Comment