Bramborové krokety se salámem
Ingredience: 1 kg vařených brambor, hladká mouka, 1 vejce, sůl, 400 g točeného salámu
Postup přípravy: Z brambor, mouky, soli a vejce se udělá klasické bramborové těsto. Rozválí se pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi na 8 cm dílky a ty pak ještě po délce na čtvrtiny, aby byly silné asi jako slabé párky. Kousky salámu balíme do bramborového těsta jako válečky a dáme smažit na tuk. Můžeme podávat se špenátem, hlávkovým, okurkovým nebo zelným salátem. Pokud zbude těsto, mohou se udělat placky.
Ingredience: 1 kg vařených brambor, hladká mouka, 1 vejce, sůl, 400 g točeného salámu
Postup přípravy: Z brambor, mouky, soli a vejce se udělá klasické bramborové těsto. Rozválí se pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi na 8 cm dílky a ty pak ještě po délce na čtvrtiny, aby byly silné asi jako slabé párky. Kousky salámu balíme do bramborového těsta jako válečky a dáme smažit na tuk. Můžeme podávat se špenátem, hlávkovým, okurkovým nebo zelným salátem. Pokud zbude těsto, mohou se udělat placky.
Comment