Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Joskovo masíčko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Joskovo masíčko

    Joskovo masíčko

    Ingredience: vepřová krkovička, cibule, papriky zelené, rajčata, sůl, pepř, sádlo, světlé pivo


    Postup přípravy: Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, paprik a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné sádlo. Rychle se opeče, aby se maso zatáhlo. Pak se přidá cibule, papriky a rajčata. Dá se do trouby péci. Po chvilce se podleje pivem a nechá se péct do měkka. Během pečení se podlévá vodou i pivem jen tak, aby se maso a zelenina nepřipálila. Na konci pečení by měla být zelenina rozhňaňaná na takový hustý sos a maso pěkně měkké, aby se rozpadalo. Takže nepospíchat. Pěkně pomalu.
    Podává se s chlebem. Nejlepší je, když se maso může dělat venku na zahradním ohništi. To je pak pohádka na večerní posezení s přáteli. Na zapití je nejlepší pivo. Kdo chce může dát i jiné koření třeba chilli, pálivou papriku atd., to už podle chuti.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X