cca 1,5kg hovězího zadního masa
1 vrchovatá lžíce dobrého sádla
20dkg uzené slaniny
1 velká cibule
10 stroužků česneku
1 kostka bujónu - silný hovězí vývar
300ml červeného vína
4 lžíce hladké mouky
8 lžic hotové tmavé jíšky - Knorr
sůl, pepř,
podle potřeby česnekové koření na dochucení
2 lžičky sojové omáčky
2 lžičky worchestru
Maso vcelku osolím, lehce opepřím a potřu 5-ti rozetřenými stroužky česneku.
V tlakovém hrnci si na sádle rozpustím uzenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmahnu dozlatava. Přidám zbylých utřených 5 stroužků česneku a lehce osmahnu. Přidám maso a opeču ze všech stran.
Na opečené maso naliji víno a 1/2 litru horké vody. Přidám bujonovou kostku a vařím doměkka.
Maso vyndám, přidám sojovou omáčku, worchestr, mouku rozmíchanou ve vodě a hotovou jíšku. Vše za občasného míchání povařím. (cca 10min.)
Hotovou omáčku přepasíruju přes ceník, podle chuti dosolím a dokořením česnekovým kořením (výborné od firmy Just) a nakonec vložím na plátky pokrájené maso.
Podávám s houskovým knedlíkem ne bo s rýží.
Opět jsem tak trošku improvizovala, tak doufám že vás nezklamu. Dobrou chuť!
1 vrchovatá lžíce dobrého sádla
20dkg uzené slaniny
1 velká cibule
10 stroužků česneku
1 kostka bujónu - silný hovězí vývar
300ml červeného vína
4 lžíce hladké mouky
8 lžic hotové tmavé jíšky - Knorr
sůl, pepř,
podle potřeby česnekové koření na dochucení
2 lžičky sojové omáčky
2 lžičky worchestru
Maso vcelku osolím, lehce opepřím a potřu 5-ti rozetřenými stroužky česneku.
V tlakovém hrnci si na sádle rozpustím uzenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmahnu dozlatava. Přidám zbylých utřených 5 stroužků česneku a lehce osmahnu. Přidám maso a opeču ze všech stran.
Na opečené maso naliji víno a 1/2 litru horké vody. Přidám bujonovou kostku a vařím doměkka.
Maso vyndám, přidám sojovou omáčku, worchestr, mouku rozmíchanou ve vodě a hotovou jíšku. Vše za občasného míchání povařím. (cca 10min.)
Hotovou omáčku přepasíruju přes ceník, podle chuti dosolím a dokořením česnekovým kořením (výborné od firmy Just) a nakonec vložím na plátky pokrájené maso.
Podávám s houskovým knedlíkem ne bo s rýží.
Opět jsem tak trošku improvizovala, tak doufám že vás nezklamu. Dobrou chuť!