Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hovězí na červeném víně

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hovězí na červeném víně

    cca 1,5kg hovězího zadního masa
    1 vrchovatá lžíce dobrého sádla
    20dkg uzené slaniny
    1 velká cibule
    10 stroužků česneku
    1 kostka bujónu - silný hovězí vývar
    300ml červeného vína
    4 lžíce hladké mouky
    8 lžic hotové tmavé jíšky - Knorr
    sůl, pepř,
    podle potřeby česnekové koření na dochucení
    2 lžičky sojové omáčky
    2 lžičky worchestru

    Maso vcelku osolím, lehce opepřím a potřu 5-ti rozetřenými stroužky česneku.
    V tlakovém hrnci si na sádle rozpustím uzenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmahnu dozlatava. Přidám zbylých utřených 5 stroužků česneku a lehce osmahnu. Přidám maso a opeču ze všech stran.
    Na opečené maso naliji víno a 1/2 litru horké vody. Přidám bujonovou kostku a vařím doměkka.
    Maso vyndám, přidám sojovou omáčku, worchestr, mouku rozmíchanou ve vodě a hotovou jíšku. Vše za občasného míchání povařím. (cca 10min.)
    Hotovou omáčku přepasíruju přes ceník, podle chuti dosolím a dokořením česnekovým kořením (výborné od firmy Just) a nakonec vložím na plátky pokrájené maso.
    Podávám s houskovým knedlíkem ne bo s rýží.
    Opět jsem tak trošku improvizovala, tak doufám že vás nezklamu. Dobrou chuť!
    Click image for larger version

Name:	Hovězí na červeném víně s knedlíkem 1.jpg
Views:	1
Size:	36.6 KB
ID:	145702
    Last edited by Ketka 1957; 22.08.2009, 22:20.
    Ketka 1957
Pracuji...
X