Kýtu z vepřového nakrájím na tenké nudličky, rozpálím si olivový olej a maso zprudka nechám zatáhnout, pak trprve osolím, opepřím, případnou puštěnou štávu nechám odpařit a maso opékám dozlatova, přidám cibuli jemně nakrájenou na půlkolečka, čili papričku, nebo pár kapek chili omáčky, houby, jakékoliv, ne moc, jen tak pro chut- čertsvé, nebo žampiony z konzervy, nebo hlívu ....první podlití je trochou bílého vína, nechám úplně odpařit, a podleju troškou horké vody a dusím do měkka. Ke konci přidám papriky na proužky, nakrájenou nať z jarní cibulky, nebo porek, a nějké mini rajčátko. Zakapu trochou sojovky a většinou už nezahuštuji, jestli chci mít více sosu, tak klasika, v trošce vody hl. mouku, ale opravdu malounko.Důležité je, aby se tam ta zelenina dala opravdu nakonec, aby to bylo svěží a křupavé, jako čína.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Vepřové nudličky s paprikami a houbami
Collapse
X
Comment