Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Medová vepřová roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Medová vepřová roláda

    Medová vepřová roláda

    Ingredience:
    600g vykoštěné vepřové pečeně(může být i jiné)
    sůl,pepř
    1 lžička sušené šalvěje
    1 lžička tymiánu
    1 lžíce medu
    šťáva z 1 pomeranče
    2 lžíce koňaku
    150-200g anglické slaniny

    Vepřovou pečeni rozřízneme na plát.Maso lehce naklepeme,osolíme,opepříme a posypeme šalvějí a tymiánem.med smícháme s pomerančovou šťávou a koňakem.Směsí maso zalijeme ze všech stran potřeme,pak ho stočíme a necháme v chladu několik hodin rozležet.Poté maso rozvineme,pokryjeme částí plátků anglické slaniny,srolujeme,obalíme zbylými slaninovými plátky a ovážeme nití.Roládu přendáme do pekáčku,trochu podlijeme a vložíme do silně vyhřáté trouby (aby se maso zatáhlo).Po 15 minutách příkon tepla snížíme,ještě podlijeme a upečeme do měkka.Podle potřeby roládu podléváme i během pečení.
    Radka

  • #2
    Radko, to vypadá skvěle, vyzkouším, jenže se asi opiju , jak koupím ten koňak.Ahoooj
    Iris

    Comment

    Pracuji...
    X