Medová vepřová roláda
Ingredience:
600g vykoštěné vepřové pečeně(může být i jiné)
sůl,pepř
1 lžička sušené šalvěje
1 lžička tymiánu
1 lžíce medu
šťáva z 1 pomeranče
2 lžíce koňaku
150-200g anglické slaniny
Vepřovou pečeni rozřízneme na plát.Maso lehce naklepeme,osolíme,opepříme a posypeme šalvějí a tymiánem.med smícháme s pomerančovou šťávou a koňakem.Směsí maso zalijeme ze všech stran potřeme,pak ho stočíme a necháme v chladu několik hodin rozležet.Poté maso rozvineme,pokryjeme částí plátků anglické slaniny,srolujeme,obalíme zbylými slaninovými plátky a ovážeme nití.Roládu přendáme do pekáčku,trochu podlijeme a vložíme do silně vyhřáté trouby (aby se maso zatáhlo).Po 15 minutách příkon tepla snížíme,ještě podlijeme a upečeme do měkka.Podle potřeby roládu podléváme i během pečení.
Ingredience:
600g vykoštěné vepřové pečeně(může být i jiné)
sůl,pepř
1 lžička sušené šalvěje
1 lžička tymiánu
1 lžíce medu
šťáva z 1 pomeranče
2 lžíce koňaku
150-200g anglické slaniny
Vepřovou pečeni rozřízneme na plát.Maso lehce naklepeme,osolíme,opepříme a posypeme šalvějí a tymiánem.med smícháme s pomerančovou šťávou a koňakem.Směsí maso zalijeme ze všech stran potřeme,pak ho stočíme a necháme v chladu několik hodin rozležet.Poté maso rozvineme,pokryjeme částí plátků anglické slaniny,srolujeme,obalíme zbylými slaninovými plátky a ovážeme nití.Roládu přendáme do pekáčku,trochu podlijeme a vložíme do silně vyhřáté trouby (aby se maso zatáhlo).Po 15 minutách příkon tepla snížíme,ještě podlijeme a upečeme do měkka.Podle potřeby roládu podléváme i během pečení.
Comment