Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuřecí plátky zapečené s nivou

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kuřecí plátky zapečené s nivou

Kuřecí plátky zapečené s nivou
    (Jednoduchý a chutný oběd nebo večeře)

Suroviny:
    kuřecí prsní řízky
    sýr-niva
    sladká smetana
    máslo
    vegeta
    česnek

Naklepané kuřecí řízky trošku opepříme a lehce posypeme vegetou,pokapeme olejem a necháme minim. 1 hod v ledničce odležet.Plátky rozprostřeme na pekáč(zapékací mísy)na ně položíme 2-3 tenčí plátky másla(na chuť).Zalejeme smetanou do které jsme rozmačkali česnek a dáme péct asi na 20min při 160°C.Po zapečení posypeme nastrouhanou nivou a necháme ještě tak 15min. dopéct.Podáváme s vařenými brambory a salátem.

Do smetany můžeme přidat bylinky...třeba libeček na jemno...
    Radka

Rady tak tohle vyzkouším,už mám na to chuť,díky za receptík!!!
    LENKA

Comment

Jesterko, taky mám ráda, zapékám často se šlehajdou a třeba Vitana sáčky na zapékání a nivu miluju. Zítra jdeme se ségrou do Penny, koupím určo nivu a maso, včera a dnes niva padla na rychlou pizzu.

Pa.
      Last edited by janina s.; 05.02.2011, 19:04.
      anina s.

Comment

Je to dobrota. Znám, někdy to dělám i tak, že dám na půl pekáčku maso, Na druho syrové brambory na plátky a oboje zaleju smetanou a pak posypu nivou. Dělala jsem to zrovna miluý týden.Byli jsme s Tomem 2
        Tak ty 2 porce na jednom pekáčku se daly zvládnout.
        HankaP

Comment

Původně odeslal HankaP Zobrazit příspěvek
          Je to dobrota. Znám, někdy to dělám i tak, že dám na půl pekáčku maso, Na druho syrové brambory na plátky a oboje zaleju smetanou a pak posypu nivou. Dělala jsem to zrovna miluý týden.Byli jsme s Tomem 2
          Tak ty 2 porce na jednom pekáčku se daly zvládnout.
          Hani to je taky dobrý nápad s těma bramborama,nebo ještě na maso přidat plátky anglické slaniny..
          Radka

Comment

Pracuji...
          X