Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jednoduchá musaka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jednoduchá musaka

    Pro 4 osoby

    1/2 kg mletého masa (kdo dělá sám tak umlýt, ne sekáčkem)
    1/2 kg brambor, oloupat, nakrájet asi 1cm plátky
    střední rajský protlak
    2 velké cibule na půlměsíčky
    4 str. česneku
    1 lžička cury
    1 lžíce papriky
    špetka skořice
    20 dkg sýra nastrouhat ( nejlepší je parmazán) já použiji jaký je a dávám víc
    oliv. olej
    sůl

    No oleji ve větším kastrolu zpěníme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme až se maso rozdrobí.
    Přidáme protlak a koření,česnek, skořice nesmí přehlušit ostatní, tak opatrně.
    Nasypeme brambory a zalijeme vodou do výšky brambor, osolíme, promícháme, necháme přejít varem a ochutnáme, zda dost slané, nasypeme do zapékací nádoby. Pečeme 200 stupňů horkovduch., normální trochu přidáme. Pečeme až se veškerá voda odpaří, asi 45 min., záleží na troubě. Nastrouhaný sýr dejte jak máte rádi, já nerada hnědý, tak dávám až ke konci.
    Kdo má rád může přidat i lilek, původní recept uváděl smíchat sýr s tučným jogurtem, našim ale nechutnalo, můžete zkusit.
    Recept je od sestřenice z Německa.
    Renata

  • #2
    Ahoj Renat, fajn snadný recept !
    Já dnes dělala z mletého koupeného masa kuličky smažené a rajskou, kuličky pak do rajské, chlap bude mít s rýží, já jen ochutnala, ale další inspirace, co s mletým masem. Určo zkusím. Pa.
    Last edited by janina s.; 31.07.2009, 17:51.
    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X