Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Fazolové ragů

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Fazolové ragů

    50 DKG BÍLÝCH FAZOLÍ
    25 dkg vepřového a 25 dkg hovězího mletého masa
    50 dkg rajčat
    10 dkg šunky
    2 cibule,česnek
    2 lžíce maizeny/solamylu/
    pepř,mletá paprika bobkový list
    1 červená kapie
    zelená petrželka
    Večer namočíme fazole,Ráno slijeme dáme novou vodu bobk.list a vaříme asi 40 minut.Pak přidáme mleté maso.Až je maso téměř měkké přidáme na kostičky nakrájenou šunku,oloupaná rajčata nakr. na plátky ,cibuli/na kolečka osmaženou do růžova/.
    Zahustíme maizenou rozmíchanou ve vodě,osolíme,opeříme,dáme mletou papriku,
    Nakonec dáme na kostička krájenou kapii,česnek dle chuti a povaříme asi lo minut,
    Já dávám 1 sušenou čili papričku.Nakonec dáme sekanou petrželku-nešetříme.
    Jídlo jde dobře zamrazit je ho hodně ale u nás nikdy nezbyde.
    UPOZORNĚNÍ : vody dejte tolik aby z toho nebyla polévka při vaření doléváme,nepřevařit fazole musí být měkké ale nesmí z nich být kaše.
    DOBROU CHUŤ
    MARUŠKA

  • #2
    Maruško prima recept, vyzkouším. Luštěniny můžem na všechny způsoby.
    Jen mi prosím prozraď, jsi zdravotnice, někde se mají luš. vařit ve vodě
    co se to máčelo, někde zase zalít novou vodou. Děkuji a čusík
    Renata

    Comment


    • #3
      Já vodu u luštěnin vždy vyměním
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Toť otázka !!!! Já, když vařím fazolovou polévku, tak ji vařím v té samé vodě, ve starších kuchařkách a dle mé slovenské tchýně to tak má být, ale když dělám jiné jídlo, propláchnu, tak vám holky nevím. Ale myslím, že ta polévka má pak lepší chut, a je škoda vylít to grooo. Ale pak do hotové přidávám saturejku, aby to nebylo až tak groo. Jestli mi rozumíte. V každém případě něco logiky na tom je, vyluhuje se tam to o čem ty luštěniny jsou. Ahojky, třeba nám nějaký dietolog poradí.
        Iris

        Comment

        Pracuji...
        X