Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Plněné cukety

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Plněné cukety

    Cukety - jedno jestli zelené, nebo žluté rozpůlíme a pak ještě rozkrojíme podélně.
    Na jednu porci dávám půlku až 3/4 cukety - podle hladovosti strávníků
    velikost cukety - takové jako jsou v obchodech, to znamená nepřerostlé.
    opatrně vykrojíme nožem prostředek, který nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

    Pak se fantazii meze nekladou,
    dneska to bylo::
    mletá vepřová plec asi 10 dkg na jednu porci,
    sůl, mletý pepř, nakrájenou jarní cibulku i s natí.
    Provensálské koření - jedna z mála směsí, kterou prodávají bez soli. Většina směsí obsahuje z poloviny sůl. Promícháme s kostičkama cukety, naplníme jsem do čtvrtek cukety poklademe to na malé plátečky pokrájeným balkánským sýrem, rozpůlenými malými rajčátky a ještě trošinku posypeme kořením.
    Do pekáčku nalejeme trochu olivového oleje, nebo i jiného oleje, naskládáme cukety vedle sebe a trochu podlijeme vodou
    pečeme asi na 170-180 stupňů.

    Někdy dávám ke nakrájené cuketě mleté kuřecí.
    Někdy jen nadrobno nakrájenou anglickou slaninu
    Někdy přidám nadrobno nakrájený česnek
    Nebo jsem místo balkánského sýra dala plátky uzeného. Vždycky je to dobrota.
    Kořením- už uvedeným provensálským, nebo bazalkou, rozmarýnem, oregánem.
    Last edited by HankaP; 19.06.2009, 17:38.
    HankaP

  • #2
    Ahoj HankoP., já vždycky, když od sousedky dostanu cuketu ( já pěstování zrušila ), tak uvažuju, co kromě buchty nebo placek ještě pro změnu udělat.
    Prima tip, a myslím, že i zabalené do alobalu s těma náplněma a na grilu by to mohla být mňamka.
    Pa.
    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X