Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Talianska pasta - Cestoviny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Talianska pasta - Cestoviny

    Cestoviny so šunkou, šampionmi a parmezánom.
    Najlepšie sú cestoviny - rúrky so šikmým rezom. /ako pero-penna/, ale aj vrtuľky sú vhodné
    200 g šunkovej salámy, pokrájanej na tenké pásiky
    2 PL oliv. oleja, 1 cibuľa
    1 konzerva šampionov /lepšie sú čerstvé/
    môže sa dať aj podľa oka mrazený hrášok - krátko povarený /sparený v slanej vode/
    1 trvanl. smotana na varenie, lepšia je šľahačková smotana
    soľ, ml. čierne korenie - podľa potreby
    mletý syr parmezán na posypanie povrchu

    Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridať pokrájanú šunk. salámu, asi 1-2 min. podusiť. Pridať pokrájané šampiony, podusiť 2-3 minuty, ak sú čerstvé - tak 3-5 minút. Ak je to všetko podusené, zaliať smotanou. Medzitým uvariť cestoviny podľa návodu na varenie - my varíme od začiatku varu - 4 minúty, scediť. Pridať pripravenú majdu, prípadne povarený hrášok a zamiešať. Podávať teplé, posypať povrchu parmezánom.
    [attachment=0:30y3yeas]Kopie - DSC01745.JPG[/attachment:30y3yeas]
    Attached Files
    IvanaN
Pracuji...
X