Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Recepty z Italskej kuchyne

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Recepty z Italskej kuchyne

    Zapečené mäso s baklažánom, rajčinou a syrom - pre 4 osoby

    4 plátky mäsa / mladé bravčové, teľacie, alebo aj prsia z morky... kuracie/
    hladká múka na poprášenie
    60 Dg masla, oliv. olej
    1 malý baklažán /nakrájať na asi 8 mm koliečka/
    1 veľká rajčina /nakrájať asi na 5mm koliečka/
    4 plátky syra, čo sa dobre roztápa
    2 PL suš. korenia Oregano
    ml.čierne korenie, soľ

    Pekáč vystelieme alobalom a jemne ho polejeme oliv. olejom. /sem-tam/
    Plátky mäsa trochu poklepeme, osolíme a poprášime múkou. V panvici rozohriať oliv. olej a maslo, v ktorom opečieme mäso z oboch strán asi 30 sek. Opečené masíčko uložíme na alobal. V tom istom výpeku na pekáči ešte z oboch strán opečieme plátky baklažánu.Uložíme ich na každý kúsok mäsa. Na to poukladáme kolečko rajčiny a prikryjeme plátkom syra. Vrch posypeme oreganom a čier. ml. korením. Prikryjeme alobalom. Dáme upiecť, pečieme asi 25-30 min, kým zelenina nie je mäkká.
    Ako príloha sa k tomu hodí ryža, aj zemiaky varené, aj opečené.
    Vhodný je k tomu zeleninový šalát
    finta: umytý baklažán pokrájať aj so šupkou-na koliečka. Je to zelenina, tak púšťa dosť šťavy, stačí koliečka osoliť a nechať postáť, aby vypustil vodu, potom obrúskom utrieť. Alebo: môže sa dať do trouby trocha zapiecť, voda sa vyparí, pozor- nespáliť /ale stačí len posoliť a utrieť/ Prípadne dosoliť ešte podľa potreby, Taliani málo solia.
    IvanaN
Pracuji...
X