Zapečené mäso s baklažánom, rajčinou a syrom - pre 4 osoby
4 plátky mäsa / mladé bravčové, teľacie, alebo aj prsia z morky... kuracie/
hladká múka na poprášenie
60 Dg masla, oliv. olej
1 malý baklažán /nakrájať na asi 8 mm koliečka/
1 veľká rajčina /nakrájať asi na 5mm koliečka/
4 plátky syra, čo sa dobre roztápa
2 PL suš. korenia Oregano
ml.čierne korenie, soľ
Pekáč vystelieme alobalom a jemne ho polejeme oliv. olejom. /sem-tam/
Plátky mäsa trochu poklepeme, osolíme a poprášime múkou. V panvici rozohriať oliv. olej a maslo, v ktorom opečieme mäso z oboch strán asi 30 sek. Opečené masíčko uložíme na alobal. V tom istom výpeku na pekáči ešte z oboch strán opečieme plátky baklažánu.Uložíme ich na každý kúsok mäsa. Na to poukladáme kolečko rajčiny a prikryjeme plátkom syra. Vrch posypeme oreganom a čier. ml. korením. Prikryjeme alobalom. Dáme upiecť, pečieme asi 25-30 min, kým zelenina nie je mäkká.
Ako príloha sa k tomu hodí ryža, aj zemiaky varené, aj opečené.
Vhodný je k tomu zeleninový šalát
finta: umytý baklažán pokrájať aj so šupkou-na koliečka. Je to zelenina, tak púšťa dosť šťavy, stačí koliečka osoliť a nechať postáť, aby vypustil vodu, potom obrúskom utrieť. Alebo: môže sa dať do trouby trocha zapiecť, voda sa vyparí, pozor- nespáliť /ale stačí len posoliť a utrieť/ Prípadne dosoliť ešte podľa potreby, Taliani málo solia.
4 plátky mäsa / mladé bravčové, teľacie, alebo aj prsia z morky... kuracie/
hladká múka na poprášenie
60 Dg masla, oliv. olej
1 malý baklažán /nakrájať na asi 8 mm koliečka/
1 veľká rajčina /nakrájať asi na 5mm koliečka/
4 plátky syra, čo sa dobre roztápa
2 PL suš. korenia Oregano
ml.čierne korenie, soľ
Pekáč vystelieme alobalom a jemne ho polejeme oliv. olejom. /sem-tam/
Plátky mäsa trochu poklepeme, osolíme a poprášime múkou. V panvici rozohriať oliv. olej a maslo, v ktorom opečieme mäso z oboch strán asi 30 sek. Opečené masíčko uložíme na alobal. V tom istom výpeku na pekáči ešte z oboch strán opečieme plátky baklažánu.Uložíme ich na každý kúsok mäsa. Na to poukladáme kolečko rajčiny a prikryjeme plátkom syra. Vrch posypeme oreganom a čier. ml. korením. Prikryjeme alobalom. Dáme upiecť, pečieme asi 25-30 min, kým zelenina nie je mäkká.
Ako príloha sa k tomu hodí ryža, aj zemiaky varené, aj opečené.
Vhodný je k tomu zeleninový šalát
finta: umytý baklažán pokrájať aj so šupkou-na koliečka. Je to zelenina, tak púšťa dosť šťavy, stačí koliečka osoliť a nechať postáť, aby vypustil vodu, potom obrúskom utrieť. Alebo: môže sa dať do trouby trocha zapiecť, voda sa vyparí, pozor- nespáliť /ale stačí len posoliť a utrieť/ Prípadne dosoliť ešte podľa potreby, Taliani málo solia.