Muchomůrka růžovka, lidově "Masák" patří bezesporu k nejchutnějším houbám.Vyskoušejte jednoduchý recept:
Očištěné a sloupnuté hlavy masáků položte na rozpálený gril tak, aby spodkem klobouku směřovaly k Vám, mezi jednotlivé lupeny, nebo jestli chcete můžeme to nazvat rýhování plodnic, vetřeme peroutkou nebo štětcem grilovací koření rozmíchané v oleji,klobouky neobracíme, necháme je v této poloze pěkně grilovat až do okamžiku, kdy se nám po obvodě začnou smršťovat a jakoby vadnout -v té chvíli jsou hotové s tatarskou omáčkou a měkým chlebem jsou báječné !!!
Očištěné a sloupnuté hlavy masáků položte na rozpálený gril tak, aby spodkem klobouku směřovaly k Vám, mezi jednotlivé lupeny, nebo jestli chcete můžeme to nazvat rýhování plodnic, vetřeme peroutkou nebo štětcem grilovací koření rozmíchané v oleji,klobouky neobracíme, necháme je v této poloze pěkně grilovat až do okamžiku, kdy se nám po obvodě začnou smršťovat a jakoby vadnout -v té chvíli jsou hotové s tatarskou omáčkou a měkým chlebem jsou báječné !!!
Comment