Šunkofleky - to je taková naše klasika. Proč ale nezkusit připravit jejich zeleninovou variantu. Těstoviny v kombinaci se zelím chutnají výborně.
Suroviny:
1 malá hlávka zelí
1 cibule
10 dkg tuku
1 balíček flíčků nebo širokých nudlí
20dkg anglické slaniny - dala jsem uzené,ale může být cokoliv i třeba tofu,šmakoun at.,
2 vejce
1/8 l mléka
sůl, pepř
Zelí nastrouháme, prosolíme a necháme odležet. Na polovině tuku osmažíme kostičky cibulky, přidáme zelí s trochou vody a dusíme do poloměkka. Když je zelí hotové, přidáme k němu scezené, uvařené těstoviny, pokrájenou uzeniny, zbytek tuku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs dáme do vymazané nádoby a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 min.
Vhodnáu příloha - zeleninový salát
Obměna: místo slaniny můžeme těstoviny spřipravit také např. s mletým masem a před zapečením těstoviny lze posypat i strouhaným sýrem.
Je to fakt výborné, vyzkoušejte to
Tento recept jsem někde vyčetla a je super.
Suroviny:
1 malá hlávka zelí
1 cibule
10 dkg tuku
1 balíček flíčků nebo širokých nudlí
20dkg anglické slaniny - dala jsem uzené,ale může být cokoliv i třeba tofu,šmakoun at.,
2 vejce
1/8 l mléka
sůl, pepř
Zelí nastrouháme, prosolíme a necháme odležet. Na polovině tuku osmažíme kostičky cibulky, přidáme zelí s trochou vody a dusíme do poloměkka. Když je zelí hotové, přidáme k němu scezené, uvařené těstoviny, pokrájenou uzeniny, zbytek tuku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs dáme do vymazané nádoby a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 min.
Vhodnáu příloha - zeleninový salát
Obměna: místo slaniny můžeme těstoviny spřipravit také např. s mletým masem a před zapečením těstoviny lze posypat i strouhaným sýrem.
Je to fakt výborné, vyzkoušejte to
Tento recept jsem někde vyčetla a je super.
Comment