Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Slovenské strapačky/halušky/ s bryndzou či zelím

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Slovenské strapačky/halušky/ s bryndzou či zelím

    bramborové těsto - to jsou strapačky,
    mouka, vejce voda- to jsou halušky

    strapačky : na 6O dg brambor, asi 3O dg hladké mouky / pozor vejce tam nepatří! / brambory nastrouháme, přidáme hladkou mouku , vodu z brambor nesléváme,pomůže nám vytvořit těsto, musé být husté a mazlavé.Necháme chvíli odpočinout. Zavařuji do osolené vroucí vody, když vyplavou nahoru, ještě jednou vodu přivedu k varu a je hotovo. Vlastně se vaří jen omažik, přecedím,proliju studenou vodou, nasypu do mísy a omastím rozškvařenou slaninou, nakrájenou na kousky a hodně opečenou.Nejlépe Oravskou.
    Bryndzu dám do misky a rozetřu ji s trochou mléka, nebo smetany. Na talíř dám strapačky a navrch bryndzu.
    Místo bryndzy můžete dál zelí, klasicky udělané,jinak vše stejně, vč. slaninky,

    halušky : 4O dg míchané mouky / hl. plus polohr. / 1 vejce, sůl voda /
    Takhle se to vaří v manželově rodině v Bratislave.
    Attached Files
    Last edited by iris; 25.04.2011, 11:28.
    Iris

  • #2
    Re: Slovenské strapačky/halušky/ s bryndzou či zelím

    Tak to určitě vyzkouším,mám na to chuť když to vidím na tom obrázku,díky za recept,pak dám vědět jak se mi to povedlo!
    LENKA

    Comment

    Pracuji...
    X