Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Plněné pečené brambory

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Plněné pečené brambory

    To téma je velice variabilní, nabízím moje nejoblíbenější variace.
    Celé větší brambory uvařím ve šlupce / dobře omyté/ v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem. Nechám trochu vychladnout a podélně rozpůlím.
    Opatrně vydlabu malou lžičkou tak, abych neporušila šlupku. Hmotu dám do mističky .
    1/ do bramborové hmoty přidám trošku másla a utřu s prolisovaným česnekem, naplním brambory, posypu strouhaným sýrem a v troube upeču dozlatova.
    2/ do bramborové hmoty nakrájím šunku na drobné kostičky, přidám trošku kys. smetany, plísnový sýr, trochu dijonské hořčice a vajíčko, vidličkou promíchám. Naplním brambory, posypu ještě strouhaným sýrem / ementál/ a upeču
    3/ bramborovou hmotu osolím, opepřím,přidám kousek másla, naplním brambory, navrch dám plátek anglické slaniny a upeču dokřupava.
    4/ utřu bryndzu s cibulkou a červenou mletou paprikou, naplním brambory a peču.
    Další variace si můžete vymyslet, brambory peču v troube na pačícím papíru a ještě je trošku pocákám olejem, nejlépe olivovým.




    .
    Iris

  • #2
    Re: Plněné pečené brambory

    Je Iris, to musím zkusit. Něco podobného jsem si dávala v jedné Pražské restauraci. Mám ráda plněná rajčata, žampióny i cukety, tak teď pro změnu zkusím brambory.
    Kamila

    Comment


    • #3
      Re: Plněné pečené brambory

      Iris, tenhle recept (nebo x receptů na tohle téma ) dělám ráda. Např. když přijde návštěva, připravím kromě klasických jednohubek i plněné pečené brambory (z malých brambor)a jak zmizí
      Dagmar

      Comment


      • #4
        Re: Plněné pečené brambory

        Taky je mám ráda, dají se plnit vším možným a vždycky jsou dobrý a jedlý. Věrka.
        Věrka.

        Comment


        • #5
          Re: Plněné pečené brambory

          Ahoj devcata.Take mam jeden recept z brambor.Treba nekdo z vas dela neco podobneho.Rajcata a cuketu(pouzivam zelnou slabou) si omyji a nakrajim na kolecka,brambory oloupane si take nakrajim na kolecka.Do zapekaci misky davam kolecko brambory,rajcete a cukety vedle(trosku na sebe),az zaplnim misku zapekaci.Z vrchu trosku pokapu olivovym olejem,osolim,opeprim a dam pect.Pred koncem pridam nastrouhany syr - ja davam mozzarelu,ale muze byt jaky koliv - cihla a jeste z vrchu to pecu,aby se syr roztekl a dostal krasnou zlatavou barvicku.Podavam bud s krutim masem nebo i s kurecim nebo to jim i samotne.Jestli chcete,tak vyzkousejte a kdo to zna,tak prominte za opakovani.Dobrou chut a pekne stravene chvile vam vsem kucharinkam u kuchynskych linek.Renda
          Renda

          Comment


          • #6
            Re: Plněné pečené brambory

            Ahojky děvčata, tak já mám už natočený něco podobný a bude se to jmenovat okatý brambory a jako příloha je to výborný. mějte se Ivana M
            Ivana M

            Comment


            • #7
              Re: Plněné pečené brambory

              Ahoj Ivanko.Moc se tesime.Renda
              Renda

              Comment


              • #8
                Re: Plněné pečené brambory

                Tady jsou tyto brambory hodne oblibene a jmenuji se "dvakrat pecene brambory" rozdil je jen v tom, ze se nevari ve vode ale pecou v troube, velice dobre jsou kdyz se pred pecenim potrou olivovym olejem a povaleji v hrube soli, jsou fakt krasne krupave a samozrejme se jedi i se slupkou, kde je stejne nejvice vitaminu.

                Comment

                Pracuji...
                X