Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuličky z řapíkatého celeru

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kuličky z řapíkatého celeru

    Kuličky z řapíkatého celeru

    500 g řapíkatého celeru i s listy
    2 vejce
    50 g sýra pecorino romano
    50 g sýra grana padano
    sůl
    mouka na obalení
    olej na smažení

    Očistěný celer nakrájíme na 5 cm kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Když vychladne, pořádně z něj vymačkáme vodu a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy a přidáme k němu dvě vejce, oba nastrouhané sýry, ochutnáme a případně přisolíme. Pozor, pecorino je dost slaný sýr. Vypracujeme kuličky, které obalíme v mouce a hned smažíme.
    Těsto na kuličky se nezahušťuje, musí stačit pouze sýr. Proto dbáme na to, abychom je dobře vymačkali.
    Já je smažila v olivovém oleji.
    Attached Files
    Soňa
Pracuji...
X