Kuličky z řapíkatého celeru
500 g řapíkatého celeru i s listy
2 vejce
50 g sýra pecorino romano
50 g sýra grana padano
sůl
mouka na obalení
olej na smažení
Očistěný celer nakrájíme na 5 cm kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Když vychladne, pořádně z něj vymačkáme vodu a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy a přidáme k němu dvě vejce, oba nastrouhané sýry, ochutnáme a případně přisolíme. Pozor, pecorino je dost slaný sýr. Vypracujeme kuličky, které obalíme v mouce a hned smažíme.
Těsto na kuličky se nezahušťuje, musí stačit pouze sýr. Proto dbáme na to, abychom je dobře vymačkali.
Já je smažila v olivovém oleji.
500 g řapíkatého celeru i s listy
2 vejce
50 g sýra pecorino romano
50 g sýra grana padano
sůl
mouka na obalení
olej na smažení
Očistěný celer nakrájíme na 5 cm kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Když vychladne, pořádně z něj vymačkáme vodu a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy a přidáme k němu dvě vejce, oba nastrouhané sýry, ochutnáme a případně přisolíme. Pozor, pecorino je dost slaný sýr. Vypracujeme kuličky, které obalíme v mouce a hned smažíme.
Těsto na kuličky se nezahušťuje, musí stačit pouze sýr. Proto dbáme na to, abychom je dobře vymačkali.
Já je smažila v olivovém oleji.