Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kynutý bramborák

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kynutý bramborák

    Kynutý bramborák

    200 g syrových brambor
    200 g vařených brambor,
    200 g polohrubé mouky,
    25 g droždí,
    1 vejce,
    sůl,
    cukr,
    mléko,
    mletý pepř,
    majoránka,
    malá cibule,
    česnek,
    sádlo.
    Postup

    Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí. Přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vykynout. Přidáme nastrouhané vařené i syrové brambory, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, jemně nakrájenou cibuli, třený česnek a můžeme přidat 250 g na kostičky nakrájeného uzeného masa.
    Zamícháme a vlijeme do pekáčku vytřeného sádlem. Dáme na teplé místo vykynout. V troubě dozlatova upečeme.

    Pekla jsem v remosce, bez cibule a masa.

    Podle receptu z Labužník.com

    Click image for larger version

Name:	P1080258-800.jpg
Views:	1
Size:	40.2 KB
ID:	147560Click image for larger version

Name:	P1080259-800.jpg
Views:	1
Size:	47.9 KB
ID:	147561
    Last edited by blanca; 21.11.2011, 18:23.
    Blanka

  • #2
    Blani, kolik těch syrových brambor? Taky 200 g? Díky.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Ono se mi to při upravování umazalo .
      Blanka

      Comment

      Pracuji...
      X