Kynutý bramborák
200 g syrových brambor
200 g vařených brambor,
200 g polohrubé mouky,
25 g droždí,
1 vejce,
sůl,
cukr,
mléko,
mletý pepř,
majoránka,
malá cibule,
česnek,
sádlo.
Postup
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí. Přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vykynout. Přidáme nastrouhané vařené i syrové brambory, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, jemně nakrájenou cibuli, třený česnek a můžeme přidat 250 g na kostičky nakrájeného uzeného masa.
Zamícháme a vlijeme do pekáčku vytřeného sádlem. Dáme na teplé místo vykynout. V troubě dozlatova upečeme.
Pekla jsem v remosce, bez cibule a masa.
Podle receptu z Labužník.com
200 g syrových brambor
200 g vařených brambor,
200 g polohrubé mouky,
25 g droždí,
1 vejce,
sůl,
cukr,
mléko,
mletý pepř,
majoránka,
malá cibule,
česnek,
sádlo.
Postup
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí. Přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vykynout. Přidáme nastrouhané vařené i syrové brambory, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, jemně nakrájenou cibuli, třený česnek a můžeme přidat 250 g na kostičky nakrájeného uzeného masa.
Zamícháme a vlijeme do pekáčku vytřeného sádlem. Dáme na teplé místo vykynout. V troubě dozlatova upečeme.
Pekla jsem v remosce, bez cibule a masa.
Podle receptu z Labužník.com
Comment