Pappa al pomodoro
Ingredience:
2 pórky (použila jsem dvě cibule, protože pórek nikdo nekoupil)
starší chleba nakrájený na plátky (jako je ciabatta)
vrchovatá lžička rajčatového protlaku (toho concentrovaného)
200 g dužiny z rajčat na kostičky (já měla jenom rozmixovaná rajčata)
hodně bazalky (10-15 lístků, pokud jsou větší)
špetka feferonky
1 kostka masoxu
olivový olej
Postup:
Nakrájím pórek (cibuli) nadrobno, přidám feferonku a osmahnu na olivovém oleji. Pak přidám protlak a rajčata, masox, zaliji vodou a nechám pěkně provařit. Ke konci přidám natrhané bazalkové lístky, promíchám a pak do toho vkládám plátky chleba. Přikryji pokličkou, vypnu a už dál nevařím. Nechám odpočinout aspoň 20 minut. Pak už jenom nandám na talíře a jíte. Já ne, protože mi to nechutná, ale ostatní se po tom můžou umlátit.
Co na tom vidí nevím, flákota to není!!!
Ingredience:
2 pórky (použila jsem dvě cibule, protože pórek nikdo nekoupil)
starší chleba nakrájený na plátky (jako je ciabatta)
vrchovatá lžička rajčatového protlaku (toho concentrovaného)
200 g dužiny z rajčat na kostičky (já měla jenom rozmixovaná rajčata)
hodně bazalky (10-15 lístků, pokud jsou větší)
špetka feferonky
1 kostka masoxu
olivový olej
Postup:
Nakrájím pórek (cibuli) nadrobno, přidám feferonku a osmahnu na olivovém oleji. Pak přidám protlak a rajčata, masox, zaliji vodou a nechám pěkně provařit. Ke konci přidám natrhané bazalkové lístky, promíchám a pak do toho vkládám plátky chleba. Přikryji pokličkou, vypnu a už dál nevařím. Nechám odpočinout aspoň 20 minut. Pak už jenom nandám na talíře a jíte. Já ne, protože mi to nechutná, ale ostatní se po tom můžou umlátit.
Co na tom vidí nevím, flákota to není!!!