40 gr sušených rajčat naložených v oleji
20 gr rukoly + nějaký list na dekoraci
1 stroužek česneku
1 PL olivového oleje
80 gr ricotta
50 gr robiola (to je jemný krémový sýr)
pažitka
tymián (jestli máte čerstvý, tak i s květy)
sůl, pepř
160 gr těstovin (conchigliette, tubetti, farfalle nebo rigatoni)
Sušená rajčata okapeme z oleje, osušíme kuchyňským papírem a umixujeme nahrubo. Omytou rukolu, česnek a 1 PL oleje přidáme k rajčatům do mixeru a ještě chvíli necháme otáčet. Zvlášť do mísy dáme ricottu, robiolu, rozmixovanou směs rajčat, pažitku, tymián, sůl, pepř a pěkně promícháme.
Uvařené, scezené těstoviny přidáme do mísy s krémem, lehce promícháme a pak už jen dobrou chuť!
Já jsem použila těstoviny Farfalla. Myslím si, že jsou k tomuto receptu nejvhodnější.
20 gr rukoly + nějaký list na dekoraci
1 stroužek česneku
1 PL olivového oleje
80 gr ricotta
50 gr robiola (to je jemný krémový sýr)
pažitka
tymián (jestli máte čerstvý, tak i s květy)
sůl, pepř
160 gr těstovin (conchigliette, tubetti, farfalle nebo rigatoni)
Sušená rajčata okapeme z oleje, osušíme kuchyňským papírem a umixujeme nahrubo. Omytou rukolu, česnek a 1 PL oleje přidáme k rajčatům do mixeru a ještě chvíli necháme otáčet. Zvlášť do mísy dáme ricottu, robiolu, rozmixovanou směs rajčat, pažitku, tymián, sůl, pepř a pěkně promícháme.
Uvařené, scezené těstoviny přidáme do mísy s krémem, lehce promícháme a pak už jen dobrou chuť!
Já jsem použila těstoviny Farfalla. Myslím si, že jsou k tomuto receptu nejvhodnější.
Comment