Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský barmborový salát z Dolače
    1000 g brambor ,2 velké cibule ,4 stroužky česneku ,sůl ,olej ,pepř ,2 lžíce zelené petrželky
    Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, velké rozkrojíme na půlky. Cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme rozetřený česnek, sůl, olej podle potřeby, pepř a posekanou petrželku. Řádně promícháme a necháme chvilku rozležet v ledničce.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Chorvatský bramborový salát z Dolače

tak tento salat je opravdu vyborny jedli jsme ho v chorvatsku k nemu jsme meli opekane ryby hmmmmm to byla dobrota a ten olej tam davaly olivovy ale klidne se muze dat i jiny musim ho nekdy udelat je fakt super tak hezky den zdravi alena

Comment

Přesně tak Alčo, ten salát přivezla dcera s Chorvatska a jak říkáš, tak taky s rybou. Chutnalo jim, tak paní ,u které bydleli jim dala recept. Ano měl by být olivová olej, ale já ho nemám ráda. J.H.
      Jana H.

Comment

Jani H, moje babička dělávala tenhle salát,a zalévala ho sladkokyselou zálivkou.Říkali jsme mu vodový bramborový salát.Ten měl rád můj taťka.
        Chtíval ho k velikonoční nádivce. Zdá se ta kombinace divná,ale tak to bylo doma zavedený. V mojí rodině, ho nikdo nechce. Božena

Comment

tenhle salát děláme doma se sladkokyselou zálivkou a říkáme mu čvachťák a je výbornej i k rybě i k řízku i samotnej

Comment

Ahoj holky.Ja jsem par krat tento sala jedla a co si pamatuji,tak se mu rikaval "MOKRY BRAMBOROVY SALAT" a delal se s tou sladkokyselou zalivkou.Chutnal mi a tady ten by se treba hodil k tilapii nebo k salmonovi-losovi.Vyzkousim.Krasny den preje Renda.
            Renda

Comment

JaniH.tak jdu uvařit brambory a vyzkouším,zrovna chci zítra dělat rybu,tak se to bude hodit a určitě manželovi bude chutnat,protože u nich doma se taky dělával takovýto jenom se zeleninou a spařenou cibulkou ve sladkokyselém nálevu + vejce.Tak vyzkouším,změna je život.Ahojky V.
              Ahojky VŠEM
              Věrka

Comment

Pracuji...
              X