Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kus kus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kus kus

    Kus kus

    Pro dvě osoby: 20 ml kus kusu, bujónová kostka, sůl, horká voda podle potřeby - 30ml .Odměřený kus kus nasypeme do misky. Do hrnečku dáme bujónovou kostku a zalijeme horkou vodou a necháme rozpustit. Potom nalijeme na kus kus a mícháme. Přilíváme další vodu a stále mícháme. Vodu přiléváme podle potřeby. Na sáčku je návod, ale já jsem si to upravila Myslím, že je lepší nechat stát asi tak 15 až 20 minut, až se vsákne voda a kus kus změkne.

    Dělala jsem ho jak s masovou směsí tak i se zeleninou. Oboje je dobré.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Kus kus

    Paní Jano dala byste mi tip kde koupit kuskus? Já už jsem na něj koukala někde v nějaké racioprodejně, ale krabička stála asi 45,-Kč a to mi přišlo na přílohu trošku drahé...Mým pubertálním žroutům(do této skupiny zahrnuji i manžela) by asi jedna krabka ani nestačila...Moc děkuji.Iva Ver.

    Comment


    • #3
      Re: Kus kus

      Ivaver, máte pravdu, koupila jsem ho ve Zdravé výživě, 500g stál 34,50Kč.Z uvedeného množství jsou asi dvě porce. Zkuste se podívat v nějaké, Hypošce nebo Tescu nebo jiním marketu , jestli to tam není lacinější. Jana H.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Kus kus

        Ivaver, kuskus se dákoupit v Hypernově a je opravdu dost drahý. Ta krabička je myslím půl kila a stačí na čtyři porce. My máme ale s dcerou štěstí, že pánové v naší rodině, tím myslím syn a manžel , kuskus nejedí. Přidáváme si ho do zeleninového salátu z rajčat a taky do cuketové směsi. Jinak je dobrý třeba k pečenému kuřeti, nebo jen tak se sýrem a kečupem. Hezký den.

        Comment


        • #5
          Re: Kus kus

          Kuskus se prodává v každém supermarketu. My ho máme s přítelem rádi takto:

          - kuskus nasypeme do misky a zalijeme vroucí vodou (vody víc než kuskusu)
          - až je kuskus měkký, přidáme sójovou omáčku a sůl
          - přidám konzervovaný hrášek, kukuřici a červenou papriku - dá se koupit směs pod názvem Mexiko. (občas i jarní cibulku)
          - zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem (napůl eidam a niva)

          Dáme na chvilku do mikrovlnky (tu já nemám, tak dávám do trouby), aby se sýr rozpustil.

          Dobrou chuť
          Dagmar

          Comment


          • #6
            Re: Kus kus

            Děvčata vyvařila jsem kosti z tý krůty, přecedila a přiddala zeleninku, nechala uvařit a pak jsem jako zavářku přihodila kus kus. Rychlá "zavářka" a dobrá. Dobrá polévka. I tak jde využít kus kus. J.H.
            Jana H.

            Comment


            • #7
              Re: Kus kus

              Kus kus si vaříme i na sladko normálně v mléce a oslazené.Je za chvilku,navrch se omastí máslem a posype grankem.Je to něco mezi krupicovou a rýžovou kaší.Manžel to nejí,ale my s dcerou si to občas uděláme a máme to rády.Ale na slano ho děláme taky.Vyzkoušela jsem i celozrnný, ale ten nám nechutnal. Daniela H.
              Daniela

              Comment

              Pracuji...
              X