Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jožinův perkelt s noky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jožinův perkelt s noky

    Maso / původní recept kůzlečí/ ale já kuřecí prsa, nebo vepřovou kýtu, nebo plecko.
    Sádlo / olej/ sladká paprila, špetka pálivé papriky, česnek, rajský protlak, zelená paprika, rajčátko, zakysaná smetana, sůl, pepř, kopr.

    Nočky : 25O g hrubé mouky, 1 vejce, 1 lžička prdopeče, mléko, petrželka, sůl

    Zpěníme cibuli a česnek, maso na kostky opečeme,osolíme, přidáme mletou papriku , protlak, podlijeme a dusíme.Ke konci přidáme rajčátko nadrobno nakrájené a zelenou papriku na proužky a dodusíme do měkka. Úplně nakonec špetku pálivé papriky, nebo chili omáčky, kysanou smetanu a kopr. Prohřejeme.

    Noky .:: mouku, vejce prášek do pečiva, sůl,petrželku smícháme a přidáme mléko, vymícháme těsto, ne husté, na tohle množství cca 2 dcl, přes haluškový cedník zavařuje v ossolené vroucí vode, asi 5 min, Přecedíme, propláchneme studenou vodou, zakápneme olejíčkem a promícháme, aby se nelepily.
    Last edited by iris; 05.02.2010, 18:21.
    Iris

  • #2
    Díky i za ty noky
    MARUŠKA

    Comment


    • #3
      Iris díky za receptík na nočky,tak ten haluškovej cedník zase využiju...
      LENKA

      Comment


      • #4
        IRIS, určitě brzy zkusím, tu kombinaci, a kopr, nevařila jsem s ním ani nepamatuju, já ho miluju v salátu nebo v rybách v marinádě jako salát, a chlap ho snese jen v okurkách. Tak tam kopr propašuju a uvidím.
        Ale přílohu si umím k tomuto masíčku představit i jinou, ale NIC PROTI NOKŮM !
        anina s.

        Comment

        Pracuji...
        X