Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Brambory pečené v troubě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Brambory pečené v troubě

    brambory dle potřeby
    sůl
    drcený kmín
    olivový olej

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout. Potom buď oloupeme nebo pokud je slupka na bramborech jemná, tak ji necháme, nakrájíme na plátky, uložíme na plech či do pekáče, jemně osolíme, pokmínujeme, zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby zapéct na 15 - 20 minut. Tyto brambory jsou vynikající buď jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem nebo jako příloha.

  • #2
    Dělávám je i tak, že v hmoždíři utřu česnek se solí a zaleji olejem.Hotovou kašičkou mažu plátky brambor a dám zapéct.
    Na výrobu kašičky se dají použít různé zelené bylinky (tymián,oregano, libeček, bazalka ,aj) v kombinaci s různými oleji a s ohledem k čemu je budu podávat.
    Iva4

    Comment


    • #3
      Je to dobré i ze syrových brambor, ale je potřeba je péct déle.
      Blanka

      Comment

      Pracuji...
      X