1 kg brambor, 200 - 250 g polohr. mouky, sůl
Z brambor uvařených v osolené vodě zcedíme asi polovinu vody (část si schováme,kdyby bylo potřeba naředit).
Do brambor uděláme obrácenou vařečkou díry, posypeme moukou a přiklopené necháme na teplém místě a zapařit (5-10min.) Rozšťoucháme a vařečkou nakonec vymícháme do hladka. Já to dělám hnětacími háky a nakonec tou vařečkou, protože to jak jsou vypracované ovlivní lepivost finálního pokrmu
1. Vykrajujeme lžící oválné tvary, na vrch nasypeme mletý mák s moučk. cukrem a mastíme dle chuti sádlem nebo máslem.
2. Vykrájíme lžící oválné tvary. Na lžičce másla osmahneme sekaný česnek, přidáme sekané bylinky (bazalka, tymián, petrželka) a olivový olej. Touto směsí škubánky mastíme.
3. Uděláme placičky a opékáme na oleji do zlatova.Lze přidat uzené masíčko nebo salám nakr.na kostičky.
Z brambor uvařených v osolené vodě zcedíme asi polovinu vody (část si schováme,kdyby bylo potřeba naředit).
Do brambor uděláme obrácenou vařečkou díry, posypeme moukou a přiklopené necháme na teplém místě a zapařit (5-10min.) Rozšťoucháme a vařečkou nakonec vymícháme do hladka. Já to dělám hnětacími háky a nakonec tou vařečkou, protože to jak jsou vypracované ovlivní lepivost finálního pokrmu
1. Vykrajujeme lžící oválné tvary, na vrch nasypeme mletý mák s moučk. cukrem a mastíme dle chuti sádlem nebo máslem.
2. Vykrájíme lžící oválné tvary. Na lžičce másla osmahneme sekaný česnek, přidáme sekané bylinky (bazalka, tymián, petrželka) a olivový olej. Touto směsí škubánky mastíme.
3. Uděláme placičky a opékáme na oleji do zlatova.Lze přidat uzené masíčko nebo salám nakr.na kostičky.
Comment