Oznámení

Collapse
No announcement yet.

bezlepkové a bezmléčné recepty

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • bezlepkové a bezmléčné recepty

    dobrý den,
    prosím pěkně všechny, jestli nemají zkušenosti nebo už třeba neporadili svým známým..Máme doma 2-letého klučinu, je na bezlepkové dietě + na bezmléčné dietě.

    S vařením už jsem si zvykla, i našla pár chutných jídel a polévek, které neodmítá. (ráda dám recepty i někomu dalšímu.-)
    Jen "z dobrot"sladkých i slaných - dortíků, zákusků, sušenek apod. nemáme nic. Obchody nenabízí snad nic pro obě diety současně. Za odměnu baštíme teda jenom gumové medvídky, rozinky, suš.švestky, suš. papaju, suš.ananas.

    Zkoušela jsem dělat třeba perník (že mléko jsem nahradila sojovým, vejce solamilem, mouku bezlekovou) a byla to hrůza, byl to kámen, že by se s tím daly hřebíky zatloukat.

    Jediný dortík jsem si vymyslela: dušená jablka zahustit pudinkem a proložit bezl.piškotama..ale je už okoukaný a už ho nechce.

    Náš malý Pája bude mít za týden narozeninky a pořád přemýšlím, čím dobrým mu udělat radost...Nic jsem nevymyslela, velká kuchařka nejsem, co se týče pečení.
    napadlo mě, jestli neexistuje třeba i ten tolik dětmi žádaný marcipán, aby byl (bez klas.mléka, bez bílku(žloutek může), s bezl.moukou, bez másla (může rostlinné vitaminovou Perlu).

    Prosím, jestli máte někdo vyzkoušené recepty pro tyto dvě diety, budu za každý recept VELMI VELMI VDĚČNÁ!!
    Bohužel není v mých silách se dostávat na net moc často, spíš vzácně. Mohla bych poprosit o případný příspěvek na můj e-mail: Ullmannova.petra@centrum.cz ?
    nebo na skypu: pajkovci1.

    děkuji předem petra Ostrava

  • #2
    poradit by ti mohla Jana z Budějic ta má vnuka taky na bezlepkové dietě.
    Zeptám se jí a dám ti na ni mail.
    MARUŠKA

    Comment


    • #3
      Zdravím,jsem tu nová,ale snad poradit můžu.Sama jsem na dietě bez mléčné bílkoviny.Tzn.bez jakéhokoliv mléka i bez kozího.Už jste zkusila něco z dýně hokaido?Doporučují to i jako batolecí stravu,jde z toho kaše,péct,dusit,cokoliv.Hokaido je momentálně můj největší kůń.A mám vyzkoušené na své roční vnučce,že dětem chutná.
      Také ujíždím na medvídkách a proto varuji,někteří výrobci do toho dávají též kys.mléčnou.je potřeba se pořádně dívat.
      Jinak malého lituji,ale třeba se to časem upraví,chce to vydržet.Tak hodně zdaru.
      Alena

      Comment


      • #4
        Petro, nemám sice žádnou dietu, ale nedávno jsem najela na zdravější stravu a našla jsem skvělé stránky, tak se zkuste podívat: www.varimezdrave.cz. Jsou tam různé jídla, saláty, pomazánky, sladkosti, cukroví a paní, která stránky spravuje velice ráda poradí. A je tam právě spousta receptů pro bezlepkovou dietu. Allo, vidím, že píšete o dýni hokaido, můžete mi poradit, kde ji lze sehnat? Jsem z Opavska. Děkuji

        Comment


        • #5
          Rada

          Dobrý den Petro, já sama mám bezlepkovou dietu a vím co obnáší i bezlaktozová dieta. Tuto intoleranci má několik mých kamarádek/známých. V DM drogerii lze zakoupit několik výrobků, které jsou bez gluténu i laktozy, jsou to například: chléb, preclíky, ... Ovšem, že se musí počítat s vyšší cenou, ale na to už jste určitě zvyklá. Tak hodně štěstí s novými pokusy a zkušenostmi

          přeje Lucie

          Comment


          • #6
            Dobry den,mam take problem kde najit kucharku nebo nejake recepty na bezlepkovou dietu a bez laktozy.U dcery zjistili v 5 letech ze nesmi laktozu .ale v 8 l. zjistili ze nesmi i lepek tak jsem bezradna a nevim co a jak ji mam uvarit.Dekuji za pomoc.Petra

            Comment


            • #7
              sladovno zkus www.ivako.cz/Bezlepkovakucharka.htm , je to moje inspirace - jsme taky bezlepkáři

              Comment


              • #8
                Bezlepkáři, vypadá to, že bych potřeboval radu. Může se na tyto zdravotní problémy přijít i v dospělosti? V poslední době mám pocit, že mi pečivo nedělá dobře, ale vůbec nevím, čeho se chytit a kde se ptát.
                hlídání dětí Brno

                Comment


                • #9
                  Píši zkušenost mé kamarádky, u které to zjistili až po třicítce po porodu děťátka. Nejprve totiž neprospívalo její miminko, tak pátrali po intoleranci lepku u miminka, což se potvrdilo, a následně stejnou diagnózu potvrdili i kamarádce. A je prý časté, že se vše zjistí až ve vyšším věku. Praktický lékař vás odešle na potřebná vyšetření. Na netu je k tomu i hodně diskuzí, jen tak v rychlosti vám dávám odkaz na článek potvrzující zjištění v dospělosti http://ona.idnes.cz/alergie-na-lepek...hy-ctenaru_pet
                  ZDENY

                  Comment


                  • #10
                    Ahoj mám doma bezlepáka a prostudovala jsem toho o dietě dostatek nic jiného jak jít k lékaři dát se vyšetřit ti nezbývá až po biopsii je jasné co to je jestli alegie na lepek nebo celiakii obojí lze odhalit v jakém koliv věku .
                    Držím pěsti at je to OK Marie
                    MARIE

                    Comment


                    • #11
                      Ahoj, já sama mám bezlepkovou dietu, ale když třeba peču nějaké buchty, tak si vezmu kuchařku obyčejnou nebo prostě si najdu recept na netu, kde je mouka obyčejná a nahradím ji bezlepkovou a nemám s tím problémy, že by se to nepovedlo.. Akorát jak píšeš o těch perníčkách, tak ty jsme měli tvrdý i z normální mouky

                      Comment


                      • #12
                        Nejvíce receptů a rad jsem našla tady

                        Comment


                        • #13
                          Já vyzkoušela bezlepkové muffiny podle tohohle receptu. Celkem jsem se toho bála, ale nakonec mi nejvíc práce dalo akorát rozmíchat kokosový olej se zbytkem, aby tam nebyly hrudky. Doporučuju.

                          Comment


                          • #14
                            Zkuste tady, třeba na něco narazíte: www.foodparadise.cz

                            Comment


                            • #15
                              Původně odeslal PavelP Zobrazit příspěvek
                              Zkuste tady, třeba na něco narazíte: www.foodparadise.cz
                              Vypadá to zajímavě celkem, nějaký doporučení máš?

                              Comment

                              Pracuji...
                              X