Dobrý večer všem.Prosím může mi někdo z vás poradit?Rozbil se nám friťák.Líbil by se mi od Tefallu jak reklamují ten, kde se použije jen 1-2lžíce oleje.Já ho většinou používám jen na smažení květáku,brokolice,houbiček a pod.,že to tam vlastně jen ponořím a je to,nemusím u toho stát a obracet.A právě u tohoto hrnce si to neumím představit když je tam tak málo oleje jak to funguje.Má prosím někdo zkušenost?Poraďte prosím.Děkuji,hezký večer.ILONA
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Fritovací hrnec
Collapse
X
-
Ilono já jsem friťák darovala a koupila si frit. vložku do 2l klasického hrnce. Jsem moc spokojená, prodává Ikea, ale psala ti Darinka, že bude až v dubnu. http://galerie.ekucharka.net/showpho...-hrnce&cat=518
Hlavně friťák nikde nepřekáží.Last edited by Renata; 17.01.2012, 21:12.Renata
-
Já osobně bych asi friťák ani nekupoval. Sám doma jeden mám a skoro vůbec jej nevyndavám. Minulý rok to bylo asi pouze 2x. Údržba těchto věcí je na prd - na plastech lepkavá hmota z oleje. Po svých zkušenostech a potřebě smažit, bych se asi dnes já osobně prvně porozhlédl po existenci nějakého klasického hrnce na smažení. Nemá někdo nějaký tip, čím rozpustit zmíněnou lepkavou hmotu z oleje? Drží to jako čert.
Díky
Comment
-
Dobrý večer. Já ten fritovací hrnec vlastním - Tefal Actifry. Mám ten starší typ. Nedám na něj dopustit. Má své výhody i nevýhody. Záleží, co by u Vás převažovalo. Zabírá trochu více místa, s tím je třeba počítat. Hranolky v něm opravdu uděláte, jen počítejte, že pokud si koupíte ten starší typ, tak pokud máte vícečetnou rodinku, hranolky musíte dělat vícekrát. Ale 3 - 4 lidi by se mohli najíst v pohodě To už je lepší ten novější typ, kde je větší nádoba a hlavně jsou tam vyměnitelné nástavce. K těm hranolkům - trvá to dýl než ve friťáku - něco kolem půl hodiny, výhoda je ale ta, že nemusíte rozehřívat tuk ( což taky zabere čas ) a opravdu je to dietní. Pokud máte kupované předsmažené hranolky, tak tuk už nepřidáváte. Jídla nám z toho Tefalu chutná mnohem více - jsou šťavnatější - výhoda je, že tam dáte všechny suroviny a už se opravdu nestaráte, jen dvakrát či třikrát za tu dobu promícháte. Z mé strany moc negativních věcí na tento přístroj neuslyšíte, protože u nás je to miláček Obzvláště křidýlka jsou z něj super Nevýhoda je cena, ale občas bývají různé akce, chce to sledovat letáky a internet. Opravdu zdravě vaří. Co se týče smažení, tak s tím nemám až tak velké zkušenosti - jen je třeba to pokapat trochou oleje a čas od času to obrátit - ale myslím, že to stačí jen jednou nebo dvakrát. Chce to zkoušet. Řízky nám z toho chutnaly, ale trošku jsme je pokapali olivovým olejem kvůli chuti. Olej by se tam možná ani dávat nemusel, ale nám šlo o tu chuť. Další výhoda je, že tam můžete použít jakýkoli olej - od olivového extra panenského až po obyčejný stolní. Nedává se tam po litrech, ale po lžících. Když byste měla jakýkoli dotaz, dejte vědět Jestli jste na Facebooku, tak se přidejte na stránku Tefal - zdravě a chutně - tam jsou i recepty a různé rady a tipy
Podívejte se taky na heureku.cz na recenze na tento přístroj, taky se tam ledasco dovíte My ho kupovali kvůli zdravějšímu vaření a za nic na světě bych ho nevyměnila - jen za novější řadu Actifry Tefal Family - kvůli větší nádobě a vyměnitelným nástavcům
Comment
-
Stojí Tefal Actifry stále za pořízení? Na https://www.equiplo.cz/fritezy/ píšou dobře o Express AH950030. Má někdo z vás zkušenosti případně s těmi dalšími, co jsou tam uvedeny? Třeba DeLonghi FH 1173/2 mi přijde také zajímavá, určitě by měla být horkovzdušná.
Comment
Comment