Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jaký sporák pořídit?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jaký sporák pořídit?

    Chci si pořídit nový sporák. Zatím mám plynový, ale trouba mě už zlobí, tak váhám, jestli koupit kombinaci s elektrickou troubou, taky existuje plynový sporák s plynovou troubou a s horkovzduchem a grilem,máte s tím někdo zkušennost??
    Viděla jsem jí v Německu.
    Co mi poradíte? Jaké máte zkušennosti? Jinak mi plyn na vaření vyhovuje a nechci se ho vzdát, ale trouba ...nevím? U té elektriky se mi líbí to nastavení teploty!!!Což u plynu není tak přesné!!
    Jaký tedy pořídit sporák nebo je podle vás lepší koupit vestavné kusy,troubu a horní varnou desku s hořáky - každý zvlášť?
    Holky prosím raďte!!!!!!!!
    Last edited by Hančí; 29.09.2009, 16:55.
    Hančí

  • #2
    Hančí, měla jsem taky plyn, ale rozhodla se pro elekt. i na vaření i tato teplota se dá lépe ovládat a jsem moc spokojená. Ale až budeš kupovat cokoli, ať má deska i trouba vlastní ovládání, to jsem nedomyslela a koupila výhodný set, skloker. deska a trouba. Trouba se rozbila a já musela vyhodit plně funkční desku, ovládání bylo na liště trouby. Tak ať dobře vybereš.
    Renata

    Comment


    • #3
      Ahojky Hančí. To víš každý je spokojený s něčím jiným, ale myslím že když není plyn, tak ta sklokeramická deska je suprová. Já mám elktrický sporák.
      Ivana M

      Comment


      • #4
        Hančí, já mám asi půl roku nový, na plyn jsem zvyklá, takže mám kombinaci. Nahoře plyn,s elektromagnet. samozapalovačem, takže jen otočím knoflíkem a nemusím mít žádný zapalovač, jedna ploténka je speciální na Wok.Troubu mám elektrickou , je tam i horko vzduch, gril, program na kynutá těsta, prostě super a jsem s ním moc spokojená.
        Sklo keramickou desku můžeš mít i na plyn, ale to já nemám.
        Iris

        Comment


        • #5
          Ahoj Hančí
          Já jsem měla obyč.plynový sporák.Pečení byl někdy horor.Teď mám 4roky vestavnou el.troubu s horkovzduchem a grilem a varnou desku plynovou.Mně se na plynu vaří dobře.A ta trouba je super,můžeš v případě potřeby péct jen shora nebo sdola.Nevím s tou plynovou troubou,sice dnes jsou zase už jiné vymoženosti i u nich,ale myslím,že se lépe ovládá ta elektrická.Tak dobře vyberPa pa
          Janah

          Comment


          • #6
            Jak říká IRIS nejlepší kombinace je plynové hořáky se zapalováním a elektická trouba s horkovzduchem a grilem.
            Last edited by maruška; 28.09.2009, 14:17.
            MARUŠKA

            Comment


            • #7
              Děvčata, zatím děkuji za názory, tak si myslím,že vyhraje ten plyn nahoře a trouba v elektrice,ale pište prosím dál vaše tipy.
              Last edited by Hančí; 29.09.2009, 16:54.
              Hančí

              Comment


              • #8
                Hančí my tady nemáme plyn,ale elektriku a mám sklokeramickou desku a troubu zvlášť zn.Fagor.Dcery mají obě dvě nahoře plynové hořáky a zvlášť troubu elektrickou a taky Fagor.Dcera co mají domek má nahoře nerez s pěti hořáku a ovládací knoflíky jsou na desce.Není nad elektrickou troubu.Odjakživa peče lépe než plynová.A horkovzduch moc používám a tak s ním určitě.Snad si nějak vybereš,hlavně dobře.

                Comment


                • #9
                  Hančí, škoda, že nemáš možnost vyzkoušet. Se sklokeram. deskou jse se setkala poprvé před hodně lety i Itálii. První den jsem byla nešťastná, poslední rozhodnutá, plyn už ne. Hlavně čištění, jsem prasátko a využití zbytkového tepla. Už bych neměnila. Ceny plynu dnes taky nejsou nízké. Dnes je toho tolik, že ti nezávidím. Bude se ti kouřit z hlavy.
                  Renata

                  Comment


                  • #10
                    Já mám sporák už asi 15 let a jsem s ním docela spokojená. Mám 2 plotýnky na plyn a 2 plotýnky na elektriku a troubu na elektriku. U nás musíme na plyn dovážet bomby, tak jsem volila takový, aby když dojde plyn, tak abych mohla vařit dál. Troubu bych nikdy na plyn nechtěla, kdysi jsem jí měla a tak už nee, elektrika je lepší. Holka má sklokeramiku a je s ní taky spokojená, ono spíš na co si zvykneš, tak to tě pak vyhovuje. Tak dobře vyber, abys byla spokojená.
                    Věrka.

                    Comment


                    • #11
                      Věrko,tak to se mi taky líbí,kombinace plotýnek.
                      Renátko,no taky se mi sklokeramika líbí,ale....když já bych asi raději na vaření ten plyn????Já vlastně nevím....ta hladká plocha mě láká,ale je fakt ,že tu sklokeramiku dělají i plynovou,jak už psala i Iris,máte s tím někdo zkušennost!!!To by mě zajímalo!!!
                      A další,nemáte někdo indukci???Taky asi zajímavé vaření!!
                      Tak to bude ten nákup asi pěkný horor,jak koukám.No mám pořád čas,zatím to ještě nehoří, tak pište dál!!Prosíííím!
                      Děvčátka moc díky za tipy,ještě prosím,pokud máte možnost, pište mi i název-Typ sporáku,který vám dobře slouží.
                      Jaruško,tobě taky díky i za název a móóóc taky díky všem ostatním.
                      Last edited by Hančí; 29.09.2009, 17:02.
                      Hančí

                      Comment


                      • #12
                        Švagrová má taky tu kombinaci plyn a elekt. plotýnky. Má značku Mora. Já měla Zanusi, trouba se po osmi letech propálila. Nyní mám Elektolux. Jinak o indukci jsem se taky zajímala, je to ale drahé. Musíš mít také správné nádobí, jinak to nefunguje.
                        Renata

                        Comment


                        • #13
                          Ahoj Hančí,v české domácnosti mám nerez plynový pětihořák s ovládáním na desce a zvlášť tuto troubu
                          http://www2.mora.cz/products/cz/kata...d=&barva=n&skp=
                          vše stejné značky.Na troubě jsem poměrně často využívala funkci načasování začátku a konce pečení.
                          Iva4

                          Comment


                          • #14

                            Renátko,s tou indukcí,je to pálka,koukala jsem.i tak díky za rady
                            Ivuš,dík vypadá pěkně!!
                            Hančí

                            Comment


                            • #15
                              Volba sporáku

                              Zdravím Hanči, jestli mohu také přispět radou, prosím kupujte jen notoricky známou značku, vyhnete se tím problémům. Každý výrobce dělá jiný vnitřní rozměr trouby a proto plechy, které teď používáte asi do nového sporáku nedáte. I MORA starší typ je jiná, než typ nový a plechy pasovat nemusí !!! Proto se také informujte o možnosti případného dokoupení plechů v budoucí době. V základní výbavě u nového sporáku je většinou jeden plech hluboký a dva plechy nízké. Kdo více peče, tak mu to nestačí. Určitě bych doporučil
                              troubu elektrickou. Pečení je pohodlnější. Je ale nutno počítat, že elektrická trouba musí mít dle ČSN svoji extra zásuvku s jističem dle popisu v přiložené dokumentaci ke sporáku. V praxi to znamená, že v rozvodné elektrické skříni v domě (v bytě) musí být extra jistič pro Vaši elektrickou troubu, od kterého jde vedení přímo do zásuvky u sporáku. Nelze tedy zapnout el. troubu do kterékoliv zásuvky v bytě, jako jiný běžný spotřebič! Pokud tohle doma nemáte, nemusíte se téhle věci obávat. Šikovný elektrikář to udělá levně a rychle, dokonce jsou možnosti, že nemusí nic sekat a případné vedení schová za lištu někde u podlahy. Taky bych doporučoval, aby trouba měla teleskopické vysouvání roštu nebo plechů. Je to opravdu moc užitečná funkce. Pokud si vyberete povrchovou úpravu sporáku nerez, neberte tu s vysokým leskem !!! Berte mat s úpravou povrchu proti zanechávání otisků prstů. Jinak výběr je opravdu velký a nezbývá než vylučovací metodou se dobrat toho svého "favorita".Přeji Vám šťastnou ruku při výběru . P:S: Ten typ, co Vám doporučuje Iva4 vypadá moc dobře.
                              Last edited by ; 22.10.2009, 02:00.

                              Comment

                              Pracuji...
                              X