Děvčata, někde jsem tady četla o keramických nožích a nemůžu najít... Prosím, napište, jaké máte zkušenosti a zda a případně jaký doporučíte. MOOOOC děkuji.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
keramický nůž
Collapse
X
-
Ahojky Maruško, já mám značku kyocera. Je to fakt dost drahý, ale řeže krásně. Hlavně je na ovoce a zeleninu kvůli vitamínům. Neměl by spadnout na zem, protože se může rozlomit. taky s ním nemám vykošťovat maso, protože by se mohl ulomit. Já na to dávám velký pozor, ale Kačka mě tam už našla malinkaté rýhy a fakt nevím od čeho. Vypadá jako dětský nožík, ale je hodně ostrý. Já si koupím ještě nějaký malý. V podstatě jsem spokojená.Ivana M
Comment
-
Ahojky děvčátka,
také se zapojuji do debaty o keramických nožích. I já jsem na ně slyšela samou chválu. Hlavně na krájení ovoce a zeleniny jak píše Ivanka, že se zachovají všechny vitamíny a tím jak jsou hodně ostré tak třeba rajčátko jde nakrájet na slabounké plátečky v pohodě.
Také si ho koupím, akorát nevím jakou délku čepele. Tím jak je veliký výběr tak je těžké se rozhodnout. Kdyby se ti Ivanko chtělo, změř prosím jak dlouhou máš čepel. A co třeba maso? To se asi také musí krájet samo.Papa EMKA
Comment
-
Děvčata já mám délku čepele 11 cm a to je tak na krájení paprik, rajčat, brambor housek apod. Větší by byl i na chleba a maso. Menší bych asi taky využila a určitě si ho koupím, ale nevím jestli zrovna tuhlě značku, kterou mě koupily děti a ta je nejdražší. Zkusím jinou levnější, protože tohle je značka známá. ZdravímIvana M
Comment
-
Já dostala k vánoců taky keramický nůž 27 dlouhý,ale i se střenkou.Čepel je dole dlouhá 15 cm.Je to značka Keramický japonský nůž BANQUET a je tu odkaz na www.vetroplus.cz - ten největší.Krájela jsem s ním měkké rohlíky,no paráda.Maso taky nádherně,ale pozor na kosti .Nesmí se ani zmrzlé maso,tvrdé pečivo,prý ani slupka z ananasu odkrajovat a hlavně uchovávat samostatně a v myčce se nesmí dotýkat jiných předmětů.Zatím jsem spokojená.Zeleninu taky krásně krájí.Uvidím,jak bude vypadat po delším užívání.
Comment
-
Jaruško, ty ho asi budeš používat hodně a budeš na něj taky opatrná a tak asi za dva měsíce, tě požádám o zkoušku a to aby jsi třeba ukrojila máslo, jestli tam budou vidět nějaké rýhy, nebo potom když se podíváš proti světlu, tak je to taky vidět. Já už je tam opravdu mám a nejsem sama. No uvidíme. Jinak krájí pěkně.Ivana M
Comment
-
Tak tuhle diskuzi budu sledovat s velkým zájmem, protože po keramickém noži už dlouho stůňu. Vzhledem k tomu, že mám doma řezníka, mám neustále všechny nože tupé a tyhle se prý nikdy neztupí....
Samozřejmě, že ten můj tomu nevěří a považuje to za blbost, tak budu moc ráda za vaše názory.
Dívala jsem se na různé stránky a třeba ta Kyocera mě vyloženě nadchla, ale samozřejmě taky nemusím platit zbytečně za značku. Na druhou stranu takové ty stánky v supermarketech, kde ty nože prodávají za pár korun mě taky moc nepřesvědčily. Chtělo by to najít nějaký rozumný střed..
A jak se s tím třeba dokrajuje syrové maso? Třeba taková ta vrchní blanka-tu málokdy svými tupouny ukrojím na poprvé...
Comment
-
Jak už psala Ivanka, opatrně. Mám jej asi taky tak dlouho, ale další bych si nekupovala. Mé nadšení opadlo omezeným použitím. Jaruš, já u něj měla napsáno, že se do myčky nemá dávat. Už jej nechám jen na zeleninu. Brácha mi nabídnul, až budu chtít, zkusí jej v práci stáhnout na brusce, mají nějaké speciální.Renata
Comment
Comment