Oznámení

Collapse
No announcement yet.

keramický nůž

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • keramický nůž

    Děvčata, někde jsem tady četla o keramických nožích a nemůžu najít... Prosím, napište, jaké máte zkušenosti a zda a případně jaký doporučíte. MOOOOC děkuji.
    Marie z Moravy

  • #2
    Maru Ivanka má keramický nůž.Není to levná záležitost střední nůž stojí okolo 600 kč a najdeš je v nabídce pro domácnost např u firmy Fiala.
    MARUŠKA

    Comment


    • #3
      Ahojky Maruško, já mám značku kyocera. Je to fakt dost drahý, ale řeže krásně. Hlavně je na ovoce a zeleninu kvůli vitamínům. Neměl by spadnout na zem, protože se může rozlomit. taky s ním nemám vykošťovat maso, protože by se mohl ulomit. Já na to dávám velký pozor, ale Kačka mě tam už našla malinkaté rýhy a fakt nevím od čeho. Vypadá jako dětský nožík, ale je hodně ostrý. Já si koupím ještě nějaký malý. V podstatě jsem spokojená.
      Ivana M

      Comment


      • #4
        Ahojky děvčátka,

        také se zapojuji do debaty o keramických nožích. I já jsem na ně slyšela samou chválu. Hlavně na krájení ovoce a zeleniny jak píše Ivanka, že se zachovají všechny vitamíny a tím jak jsou hodně ostré tak třeba rajčátko jde nakrájet na slabounké plátečky v pohodě.
        Také si ho koupím, akorát nevím jakou délku čepele. Tím jak je veliký výběr tak je těžké se rozhodnout. Kdyby se ti Ivanko chtělo, změř prosím jak dlouhou máš čepel. A co třeba maso? To se asi také musí krájet samo.
        Papa EMKA

        Comment


        • #5
          Ivanko, ja bych se pripojila k Emce, taky bych ráda vedela tvuj nazor na delku cepele. Pry kdyz si vymyslim jaky-znacka a delku cepele, tak budu mit prekvapeni ke svatku . Tak moc diky za radu!!!
          Marie z Moravy

          Comment


          • #6
            Děvčata já mám délku čepele 11 cm a to je tak na krájení paprik, rajčat, brambor housek apod. Větší by byl i na chleba a maso. Menší bych asi taky využila a určitě si ho koupím, ale nevím jestli zrovna tuhlě značku, kterou mě koupily děti a ta je nejdražší. Zkusím jinou levnější, protože tohle je značka známá. Zdravím
            Ivana M

            Comment


            • #7
              Ivanko ,,jsem ráda'', že ty rýhy máš taky. Myslela jsem, že je to tím, že byl ten můj poměrně levný a teda ne tak kvalitní. Už jsem si vyslechla, že mi nic nevydrží. Krájí ale pořád moc dobře a uvažuji ještě o jednom.
              Renata

              Comment


              • #8
                Renátko, to víš že mě doma sprdli, ale fakt s tím zacházím jako by byl můj
                Ivana M

                Comment


                • #9
                  Já dostala k vánoců taky keramický nůž 27 dlouhý,ale i se střenkou.Čepel je dole dlouhá 15 cm.Je to značka Keramický japonský nůž BANQUET a je tu odkaz na www.vetroplus.cz - ten největší.Krájela jsem s ním měkké rohlíky,no paráda.Maso taky nádherně,ale pozor na kosti .Nesmí se ani zmrzlé maso,tvrdé pečivo,prý ani slupka z ananasu odkrajovat a hlavně uchovávat samostatně a v myčce se nesmí dotýkat jiných předmětů.Zatím jsem spokojená.Zeleninu taky krásně krájí.Uvidím,jak bude vypadat po delším užívání.

                  Comment


                  • #10
                    Jaruško, ty ho asi budeš používat hodně a budeš na něj taky opatrná a tak asi za dva měsíce, tě požádám o zkoušku a to aby jsi třeba ukrojila máslo, jestli tam budou vidět nějaké rýhy, nebo potom když se podíváš proti světlu, tak je to taky vidět. Já už je tam opravdu mám a nejsem sama. No uvidíme. Jinak krájí pěkně.
                    Ivana M

                    Comment


                    • #11
                      Já mám Smart Cook s anatomickou rukojetí a jsem úplně nadšená. Určitě si pořídím další.
                      Iris

                      Comment


                      • #12
                        Tak tuhle diskuzi budu sledovat s velkým zájmem, protože po keramickém noži už dlouho stůňu. Vzhledem k tomu, že mám doma řezníka, mám neustále všechny nože tupé a tyhle se prý nikdy neztupí....
                        Samozřejmě, že ten můj tomu nevěří a považuje to za blbost, tak budu moc ráda za vaše názory.
                        Dívala jsem se na různé stránky a třeba ta Kyocera mě vyloženě nadchla, ale samozřejmě taky nemusím platit zbytečně za značku. Na druhou stranu takové ty stánky v supermarketech, kde ty nože prodávají za pár korun mě taky moc nepřesvědčily. Chtělo by to najít nějaký rozumný střed..
                        A jak se s tím třeba dokrajuje syrové maso? Třeba taková ta vrchní blanka-tu málokdy svými tupouny ukrojím na poprvé...

                        Comment


                        • #13
                          Už to bylo 23 let co vlastním sadu nožů Solingen a za celou dobu jsem jedenkrát brousila jeden nůž! Za celou dobu nebyl problém nakrájet třeba rajče.Kdybych si měla vybrat,tak volím stejnou nebo podobnou značku.
                          Iva4

                          Comment


                          • #14
                            Jak už psala Ivanka, opatrně. Mám jej asi taky tak dlouho, ale další bych si nekupovala. Mé nadšení opadlo omezeným použitím. Jaruš, já u něj měla napsáno, že se do myčky nemá dávat. Už jej nechám jen na zeleninu. Brácha mi nabídnul, až budu chtít, zkusí jej v práci stáhnout na brusce, mají nějaké speciální.
                            Renata

                            Comment


                            • #15
                              Dobrý den, keramický nuž? Doporučuji BIO KERAMIX BANQUET S TŘÍLETOU ZÁRUKOU KTERÝ ZAKOUPÍTE I V TESCU já jsem ho pořídil za super cenu 650 kč je to japonská technologie kterou oceníte již při prvním použití Jsem s ním velice spokojen s POZDRAVEM Filip Fary

                              Comment

                              Pracuji...
                              X