Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Aby příspěvek nezmizel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Aby příspěvek nezmizel

    Mám dotaz na Jardu nabo někoho, kdo tomu rozumí na rozdíl ode mě...
    Napsala jsem do Pokecu příspěvek, trvalo mi to hodinu i se smajlíkama, co se hýbou, i když mezitím prádlo do pračky, nádobí atd.Měla jsem to napsané, zvětšila jsem a obarvila jména a pak si všimla, že místo skoro jsem napsala soro, tak jsem dala kurzor mezi a napsala K, ale velké a před s.Chtěla jsem šipkou přejet o písmenko, smazat K a vtom mi VŠECHNO zmizelo !
    Teď kluk zkusil pomačkat klávesy kolem šipek, co jsem mohla zmáčknout a NIC !
    Je to tu pořád a nic nezmizelo.
    Poradil mi, ať PO JEDNOTLIVÝCH VĚTÁCH zamodřím a zmáčknu CTRL+C, ale že je to pak na dýl. No ale aspoň něco, to zmizení mě rozhodilo, psala jsem skoro všem...
    Tak jsem se chtěla zeptat, jestli neexistuje něco jako automatické ukládání jako v Dokumentech, aby se to dalo při případném vymazání třeba zmáčknutím ZPĚT vrátit !
    Nejsem sice sama, komu se to stalo, ale psát vše znovu je teda síla.
    Snad není můj dotaz hloupý, vím, že na PC jde dělat spoustu věcí, ale je o mě známo, že jsem laik.
    Předem dík za jakoukoliv odpověď !
    anina s.

  • #2
    Mizení článků? To je fakt divné. Určitě jste musela stisknout nějakou kombinaci kláves a tím to bylo. Má někdo jiný stejný problém?

    Původně odeslal janina s. Zobrazit příspěvek

    Poradil mi, ať PO JEDNOTLIVÝCH VĚTÁCH zamodřím a zmáčknu CTRL+C, ale že je to pak na dýl. No ale aspoň něco, to zmizení mě rozhodilo, psala jsem skoro všem...
    Proč modříte jen jednu větu? I kdybych měl napsanej děsně dlouhej příspěvek s hodně smajlíkama a různejma barvama, tak můžu označit celý text!! a stisknout CTRL+C

    Potom když stisknu CTRL+V tak se mi ten text i se smajlíkaka a barvama vloží třeba stokrát stejně. Zkuste to a napište. Když tak zkusím ještě jiný postup

    Jarda
    ekucharka.net ---> Praktická videokuchařka

    Comment


    • #3
      Ahoj Jardo, děkuju, že jste reagoval tak brzo.
      Bylo to, jak jsem popsala, prostě jsem asi zavadila a místo posunu kurzoru šipkou přimáčkla i nějakou jinou klávesu. Přesto, že to můj syn zkoušel - pomačkat okolí šipek, nic mu nezmizelo...
      Asi jsem to nenapsala ok, já nezamodřuju jednu větu, ale on mi poradil, ať když napíšu větu, hned ji zamodřím a CTRL+C, pak zase napsat větu a opakovat. Zeptala jsem se ho, jestli mi to při náhodném zmizení nevloží jen tu poslední větu, kterou jsem zkopírovala, řekl, že ne, že to i po kouskách funguje na celý příspěvek.
      Jsem prostě tydýt, moje logika je na jiném stupni, ale co se týká PC, na bodě mrazu.

      Co vím, nejsem sama, komu se to stává, no, mi se to stalo zatím 2 x, ale dnes to stálo za to... Ale Jaruš psala, že zmáčkla omylem ZPĚT, tak ona asi ví, kde udělala chybu.

      A celou dobu třeba mám nahoře to " A " podtržené modře a poslední odstavec mi to přesto začalo psát černě, a to ÁČKO bylo pořád podtrhnuté modře...

      Tak prosím o radu, jestli jde něco zmáčknout a zařídit si " automatické " ukládání nebo to nejde.

      Moc moc dík za zájem a odpověď.

      Pěkný večer !
      anina s.

      Comment


      • #4
        Automatické ukládání bohužel asi nepůjde.
        Já bych doporučovat když budete mít napsáno více textu, tak klikněte někam do tohoto textu a stiskněte CTRL+A tím se Vám automaticky označí celý text a pak udělejte to CTRL+C.

        Když zmáčknete tyto klávesové zkratky po sobě (CTRL+A a CTRL+C), tak Vám to nezabere ani 3 vteřiny. Když Vám pak text zmizí (nevím proč a mě se to ještě nestalo) tak vložení je už jednoduché CTRL+V

        Kdyby byl ještě nějaký další problém, tak napište.

        Jarda
        ekucharka.net ---> Praktická videokuchařka

        Comment


        • #5
          Jardo opět děkuju za odpověď a informaci, že CTRL+A znamená označení celého textu, to mi nikdo neřekl, tak já kliknu na začátek, levou myš na notebooku držím a prstem na té myši obdélníku zamodřuju tak, že jedu dolů. To nepíšu proto, že byste tomu nerozuměl, ale jen jak to dělám.
          Já taky nevím, jak to může jen tak zmizet, aniž by se PC zeptal jak mobil " opravdu chcete smazat? "
          Kluk pomačkal ctrl, okno windows i alt Gr a NIC, nezmizelo.
          Teď jsem si na vás vzpomněla, psala jsem příspěvek s citací, zamodřila atd. a " odeslat příspěvek " a ono " databaze error ", tak já Zpět, znovu odpovědět, bez citace, vložila, znovu zkopírovala, odeslat, zase error, takto asi 5 x.
          Tak jsem klikla na recepty video, pak na fórum, rychlou odpověď, vložila a pak to odeslalo. UF.
          Mě ta technika někdy neposlouchá.
          Smála bych se, ale ne zlomyslně, kdyby se Vám někdy příspěvek vytratil, ale věřím, že Vám se to stát nemůže, když klikáte, kde máte.
          Škoda, že to teda automaticky ukládat nejde, ale zamodřování podle Vás zkusím a aspoň něco si usnadním.
          Děkuju za zájem. Pěkný večer !
          anina s.

          Comment


          • #6
            To databaze error není Vaše chyba. Celý tento web je umístěný na sdíleném hostingu (na jednom serveru) spolu s dalšími 150 jinými weby. Jak roste návštěvnost, tak roste i náročnost na provoz a sdílený hosting přestává stačit. Na přelomu září a října se ale celý tento web bude přesouvat na svůj vlastní server a chyby spojení typu databaze error zmizí.

            Proto prosím ještě vydržte.
            ekucharka.net ---> Praktická videokuchařka

            Comment


            • #7
              Jardo, já se asi dnes uděkuju.
              Já myslela, že začíná blbnou internet, signál, jak se jednou za uherský rok stane...
              Navíc už jsem psala, že mám na notebook napojený starý typ PC, protože mám černou obrazovku ( prý je to lampou ). Tak mám navíc pomalý PC...
              Tak opět dík za vysvětlení. Já nikam nespěchám, jen mě to překvapilo, takže v poho.
              Zamodřuju o sto šest, tak jsem příspěvek úspěšně uhájila.
              Zdravím.
              anina s.

              Comment


              • #8
                Prosím o radu,jak se mám dostat do galerie? Ctěla bych si tam přidat nějaké fotky(teda já ne syn mi je tam musí dát),protože já a pc to je a bude věčný boj . Už jsem zkoušela všechno možné a jsem z toho vedle jak ta jedle. Díky moc a zdravím všechny.


                Moňula

                Comment


                • #9
                  Ahojky Moňulo,
                  fotku vložíš jednoduše:
                  Nahoře klikneš na zelenej obdelníček FOTOGALERIE, hned druhej název zprava NAHRÁT OBRÁZEK - klikni, pak je okýnko rolovací a tam vybereš, kam tu fotku chceš zařadit (jestli je to jídlo, tak vybereš VAŠE DOBROTY Z KUCHYNĚ). Pak další řádek klikneš na PROCHÁZET a vybereš si ze svého PC fotku (ale musí být zmenšená - já zmenšuju na 600, druhá strana fotky se mi automaticky zmenší sama, takže pak mám např. 600x450), pak klikneš v tom okně na OTEVŘÍT, na další řádek napíšeš název fotky a pak už jen klikneš na NAHRÁT/ODESLAT - a je to
                  No to vypadá složitě, až se sama divím, ale je to brnkačka.
                  Gábina

                  Comment


                  • #10
                    Dobré ranko, ať hledám sebevíce,tak žádné okýnko fotogalerie tady nemám.Když najedu po přihlášení na fórum,tak v horní liště je: Můj panel..... registrace.... komunita.... kalendář..... hledat... odhlásit. Tak to bude se mnou asi problém Díky moooc Gabko za radu a přeji hezký den. U nás je slunečno,tak hurá ven Zatím ahoj

                    Moňula

                    Comment


                    • #11
                      Moňulo, ještě nad lištou je zelený obrázek a vněm napsáno fotogalerie, já sice taky neumím, ale včera, podle gabči jsem se dostala daleko, jen místo výběru fotek byly čísla, takže jsem nevěděla, co za fotku to je. Časem se určitě dopídíme. Jsem na fóru už dlouho a taky to neumím. Nezoufej.
                      Renata

                      Comment


                      • #12
                        Renato,
                        nezoufej . To jsi měla určitě jen názvy těch fotek - většinou jsou to čísla. Nevím, co máš za prohlížeč, ale určitě můžeš v tom okýnku hned vedle toho seznamu čísel kliknout do bílého místa PRAVOU MYŠÍ a tam si vybereš ZOBRAZIT a pak klikneš na řádek MINIATURY a vidíš ty svoje fotečky. A pak už jen vybereš foto.
                        Snad ti to trošku pomohlo - zkus a napiš, jak jsi dopadla
                        Last edited by gabriela.jakoubeova; 31.10.2009, 10:54.
                        Gábina

                        Comment


                        • #13
                          Ahojky Moňule, Gabča to krásně vysvětlila a ten odkaz na fotogalerii je na téhle stránce úplně nahoře vpravo Modře napsaná fotogalerie v zeleném rámečku s obrázky.
                          ještě kdyby jsi chtěla nějaké nápovědy, tak so otevři tady ve fóru okýnko Dotazy ohledně nového fóra a tam asi předposlední příspěvek je moje poznatky a tam jsou rady ohledně vkládání fotek.
                          Ivana M

                          Comment


                          • #14
                            Tak už jsem na to kooooonečně přišla. Napadlo mě přihlásit se na jiné pc a tam to bylo. Na tom mém jsem to měla nějak zablokované. Už je to všechno v pořádku a díky moc.

                            Moňula

                            Comment


                            • #15
                              Původně odeslal Jarda Zobrazit příspěvek
                              Automatické ukládání bohužel asi nepůjde.
                              Já bych doporučovat když budete mít napsáno více textu, tak klikněte někam do tohoto textu a stiskněte CTRL+A tím se Vám automaticky označí celý text a pak udělejte to CTRL+C.

                              Když zmáčknete tyto klávesové zkratky po sobě (CTRL+A a CTRL+C), tak Vám to nezabere ani 3 vteřiny. Když Vám pak text zmizí (nevím proč a mě se to ještě nestalo) tak vložení je už jednoduché CTRL+V

                              Kdyby byl ještě nějaký další problém, tak napište.

                              Jarda
                              Jen jsem chtěla napsat, že jsem moc ráda, že o čem jsem kdysi přemýšlela, to teď jde.
                              A děkuju (myslím, že nejen za sebe), že se to automaticky ukládá a tak nepřicházíme o své, někdy sáhodlouhé, příspěvky.
                              anina s.

                              Comment

                              Pracuji...
                              X