Oznámení

Collapse
No announcement yet.

smažení sýra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • smažení sýra

    Dlouho jsme nedokázali udělat smažák tak, aby se nám neroztékal i když jsme jej 2x - 3x obalovali. Pak jsme našli recept, který je bezvadný. Děláte tyto stránky super a možná by se mohlo natočit i toto smažení. Není to složité a je to moc dobré,. Suroviny : (várku je možné připravit znásobením 2x , 3x .....)
    150 g tvrdého sýra , 3/4 včerejšího rohlíku , 1 ks většího vejce , 2 pol.lžíce strouhanky , trochu hl.mouky. olej
    POSTUP : Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle do misky a vmícháme celé vajce. Dále vmícháme nakrájené množství rohlíku na drobné kostičky a promícháme. Podle potřeby vpracujeme strouhanou housku, aby jsme dostali kompaktní hmotu. Utvořáme z této várky asi tři koule (pevně smáčklé), které na podložce zploštíme na karbanátek. Obalíme je v hladké mouce a smažíme z obou stran do růúžova. Není nutné mít moc oleje.
    Jde to bezva.Povrch je křupavý a unitř velmi dobré. Recept připouští i vmíchání do hmoty šunku,bylinky,koření apod.Podává se s hranolky , nebo jen s brambůrkem omaštěnám máslem a tatarku.

  • #2
    Re: smažení sýra

    Tenhle sýr si dělám taky, já zase nemůžu ten vcelku, jak se tahá, to nespolknu ani za nic a tenhle strouhaný se dá jíst i studený a je dobrý. Já dávám jen trochu jiný poměr a ty rohlíky už tam nedávám. Na 20 dkg strouhaného sýra dávám 3-4 bílky, trochu strouhanky a nic jiného se tam dávat nemusí. Trochu obalit jen ve strouhance a smažit. Někdy přidám nějakou uzeninu nebo šunku, ale být to tam nemusí. To už záleží na momentální chuti. Pak udělám malý jako karbanátečky a smažím, oni se nafouknou a jsou jako kobližky, k tomu brambory nebo hranolky a tatarku, nebo nějaký salát. :P
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Re: smažení sýra

      Pane Václave, znám Vás z jiného webu. Již tam nepřispívám, ale čtu si ho pořád i Vaše , někdy se docela bavím. Mějte se fajn. J.H.
      Jana H.

      Comment

      Pracuji...
      X