Dlouho jsme nedokázali udělat smažák tak, aby se nám neroztékal i když jsme jej 2x - 3x obalovali. Pak jsme našli recept, který je bezvadný. Děláte tyto stránky super a možná by se mohlo natočit i toto smažení. Není to složité a je to moc dobré,. Suroviny : (várku je možné připravit znásobením 2x , 3x .....)
150 g tvrdého sýra , 3/4 včerejšího rohlíku , 1 ks většího vejce , 2 pol.lžíce strouhanky , trochu hl.mouky. olej
POSTUP : Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle do misky a vmícháme celé vajce. Dále vmícháme nakrájené množství rohlíku na drobné kostičky a promícháme. Podle potřeby vpracujeme strouhanou housku, aby jsme dostali kompaktní hmotu. Utvořáme z této várky asi tři koule (pevně smáčklé), které na podložce zploštíme na karbanátek. Obalíme je v hladké mouce a smažíme z obou stran do růúžova. Není nutné mít moc oleje.
Jde to bezva.Povrch je křupavý a unitř velmi dobré. Recept připouští i vmíchání do hmoty šunku,bylinky,koření apod.Podává se s hranolky , nebo jen s brambůrkem omaštěnám máslem a tatarku.
150 g tvrdého sýra , 3/4 včerejšího rohlíku , 1 ks většího vejce , 2 pol.lžíce strouhanky , trochu hl.mouky. olej
POSTUP : Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle do misky a vmícháme celé vajce. Dále vmícháme nakrájené množství rohlíku na drobné kostičky a promícháme. Podle potřeby vpracujeme strouhanou housku, aby jsme dostali kompaktní hmotu. Utvořáme z této várky asi tři koule (pevně smáčklé), které na podložce zploštíme na karbanátek. Obalíme je v hladké mouce a smažíme z obou stran do růúžova. Není nutné mít moc oleje.
Jde to bezva.Povrch je křupavý a unitř velmi dobré. Recept připouští i vmíchání do hmoty šunku,bylinky,koření apod.Podává se s hranolky , nebo jen s brambůrkem omaštěnám máslem a tatarku.
Comment