Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Veka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Veka

    300 ml vlažného mléka
    500 g hladké mouky
    1 lžička citronové šťávy ( může být i citronka )
    1,5 lžičky sušeného droždí ( půlka z kostky )
    1,5 lžičky soli

    Těsto uhnětu a nechám vykynout.Po vykynutí znovu propracuji a vyválím dvě veky.které nechám na plechu,jež je vyložený pečícím papírem 30 minut vykynout. Peču při 200°C 15- 17minut,
    plyn na 5st 25 minut.
    Kdo má možnost speciální mouky na pizzu,doporučuji použít.
    Attached Files
    Iva4

  • #2
    Dotaz

    Ivo4, vypadají báječně. Mám jednu otázku. Potírají se nějak veky před pečením nebo během pečení ?
    Děkuji za odpověď.

    Comment


    • #3
      Ahoj Petře,veku jsem ničím nepotírala,ale po upečení jen postříkala vodou z rozprašovače.
      Iva4

      Comment


      • #4
        Z tohoto těsta jsem upekla dlouhé rohlíky na jednohubky.Vyjde šest kusů.
        Iva4

        Comment


        • #5
          Večer jsem zadělala těsto, nechala klasicky vykynout,umotala rohlíky,nadkryla utěrkou a dala do lednice.Ráno jsem je vytáhla z lednice a nechala rohlíky nakynout půl hodiny při pokojové teplotě.Před vložením do trouby jsem rohlíky postříkala vodou a pak upekla.Po upečení znova postříkala vodou.
          Attached Files
          Last edited by Iva4; 02.02.2010, 05:07.
          Iva4

          Comment


          • #6
            Jsou nádherný!
            LENKA

            Comment

            Pracuji...
            X