Guláš našeho zahradníka
750g hovězího masa na guláš, 500 g cibule, asi 30 g špeku, l střední mrkev, l střední petržel, malý kousek celeru, 2 hrsti fazolových lusků a 2 rajčata, sůl, bobkový listy, sladká a pálivá paprika, mouka na zahuštění nebo kousek chleba, sůl, olej majoránka, tatarka a 1 cibule na ozdobu..
Na olej dáme pokrájenou cibuli a špek mrkev, petržel a celer nastrouháme buď nahrubo nebo najemno, jak kdo má rád, a přidáme k cibuli a špeku a necháme restovat dozlatova. Na to dáme maso nakrájené na kostky, opět zarestujeme a přidáme obě papriky a sůl. Podlijeme trošku vodou a necháme dusit doměkka.. Potom přidáme fazolový lusky a na kousky nakrájená rajčata. Když je maso měkké necháme vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku na zahuštění, řídíme si podle množství masa , přidáme vodu , necháme chvilku povařit a dochutíme. Podáváme s knedlíkem . Na guláš dáme na kolečka nakrájenou cibuli a lžičku tatarky.
750g hovězího masa na guláš, 500 g cibule, asi 30 g špeku, l střední mrkev, l střední petržel, malý kousek celeru, 2 hrsti fazolových lusků a 2 rajčata, sůl, bobkový listy, sladká a pálivá paprika, mouka na zahuštění nebo kousek chleba, sůl, olej majoránka, tatarka a 1 cibule na ozdobu..
Na olej dáme pokrájenou cibuli a špek mrkev, petržel a celer nastrouháme buď nahrubo nebo najemno, jak kdo má rád, a přidáme k cibuli a špeku a necháme restovat dozlatova. Na to dáme maso nakrájené na kostky, opět zarestujeme a přidáme obě papriky a sůl. Podlijeme trošku vodou a necháme dusit doměkka.. Potom přidáme fazolový lusky a na kousky nakrájená rajčata. Když je maso měkké necháme vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku na zahuštění, řídíme si podle množství masa , přidáme vodu , necháme chvilku povařit a dochutíme. Podáváme s knedlíkem . Na guláš dáme na kolečka nakrájenou cibuli a lžičku tatarky.