HOUBOVÉ TOUSTY:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 kg hub, 0,5 kg paprik, 0,4 kg cibule,0,4 kg rajčat, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 100g rajčat. protlaku, 2 lžíce krup. cukru,1 lžíce soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 5 hřebíčků
POSTUP PŘÍPRAVY
Houby očistíme, nakrájíme na kousky, propláchneme a dusíme 20 minut.
Papriky a rajčata ( rajčata oloupeme) a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
Zpěníme cibuli do sklovata, přidáme papriky, rajčata, česnek, cukr, kečup, protlak, sůl, olej, ocet. Do gázy dáme Nové koření, pepř a hřebíček- vložíme do hmoty a přidáme houby.
Vše povaříme zlehka, asi 5 minut , vyndáme koření v gáze, a plníme malé skleničky.
Zavařujeme při 80 stupních 20 minut.
Tento poměr surovin používáme my, je možno dochutit podle libosti.
Recept mám od kolegy z práce mého muže,občas chodíme do lesa všichni spolu.Kolega mu za naši řepu ze zahrádky dal výměnou 2 skleničky směsi na topinky,ale ta mě fakt dostala,je výborná.Řepy jsem měla letos více,ačkoli jsem takový ,,experimentátor".Před pár lety jsem protrhávala řádky s řepou,aby byla vyjednocená a lépe narostla.Jenomže mě napadlo,že ty sazeničky navíc zkusím přesadit.Chytnou se,funguje,každým rokem přesazuju a krásně se chytnou.Taky už došly sklenice na zavařování a to máme letos jen okurky a řepu ...
Na tuhle topinkovou směs lze použít i zamrazené houby a bez zavařování třeba z poloviční dávky,skleničky vydrží pár dní v ledničce.Samozřejmě jsou k rychlejší spotřebě,tak cca do 4 dnů...
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 kg hub, 0,5 kg paprik, 0,4 kg cibule,0,4 kg rajčat, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 100g rajčat. protlaku, 2 lžíce krup. cukru,1 lžíce soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 5 hřebíčků
POSTUP PŘÍPRAVY
Houby očistíme, nakrájíme na kousky, propláchneme a dusíme 20 minut.
Papriky a rajčata ( rajčata oloupeme) a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
Zpěníme cibuli do sklovata, přidáme papriky, rajčata, česnek, cukr, kečup, protlak, sůl, olej, ocet. Do gázy dáme Nové koření, pepř a hřebíček- vložíme do hmoty a přidáme houby.
Vše povaříme zlehka, asi 5 minut , vyndáme koření v gáze, a plníme malé skleničky.
Zavařujeme při 80 stupních 20 minut.
Tento poměr surovin používáme my, je možno dochutit podle libosti.
Recept mám od kolegy z práce mého muže,občas chodíme do lesa všichni spolu.Kolega mu za naši řepu ze zahrádky dal výměnou 2 skleničky směsi na topinky,ale ta mě fakt dostala,je výborná.Řepy jsem měla letos více,ačkoli jsem takový ,,experimentátor".Před pár lety jsem protrhávala řádky s řepou,aby byla vyjednocená a lépe narostla.Jenomže mě napadlo,že ty sazeničky navíc zkusím přesadit.Chytnou se,funguje,každým rokem přesazuju a krásně se chytnou.Taky už došly sklenice na zavařování a to máme letos jen okurky a řepu ...
Na tuhle topinkovou směs lze použít i zamrazené houby a bez zavařování třeba z poloviční dávky,skleničky vydrží pár dní v ledničce.Samozřejmě jsou k rychlejší spotřebě,tak cca do 4 dnů...