Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zavarovani kvetaku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kazu
    replied
    renulda- nejak si davas na cas.

    Leave a comment:


  • Kazu
    replied
    Jsem zvedav s cim prijdes, nekteri jsou tady barvoslepy a nevi co je bila barva, dulezita a podstatna zasada je ta , co je to za kvetak ? Neco jineho bude kdyz budes delat kvetk od ceskeho pestitele - treba Litomericko, a neco jineho bude kvetak z marketu oznacovan taky jako cesky a zpravidla se jedna o humus a sragoru ktera navic jeste pekne smrdi a pachne po nejakem hnoji.

    Leave a comment:


  • renulda
    replied
    právě se chystám zavařit květák a kamarádka mě upozornila, že do něj musím cosi přidat aby zůstal bílý,ale nevzpomněla si na to co přidat,tak to do zítra snad zjistí,tak jestli to zjistím ráda se o tuto zásadní infrmaci podělím tak kdo může, počkeje renulda

    Leave a comment:


  • Kazu
    replied
    maruška - chutnat ti muze, ale napsal jsem jasne , nekupuji produkty ktere jsou vyrobeny pro market, jedna se o sunt smejd, jedovatost, predevsim suroviny Polsko Cina coz je jeden velkej hnuj, slusne receno jeden velky humus, oblbovani zakazniku a predevsim pouze zisky pro market.

    Leave a comment:


  • maruška
    replied
    Já v něm zavařuju 10 let znojemské okurky a nemají chybu!!Škoda že nemůžu poslat na ochutnání.

    Leave a comment:


  • Renata
    replied
    Lák jsem dala do receptů, mám jej od tchýně, ta jej má zase od své tchýně a nám moc chutná. Používám na vše.
    http://forum.ekucharka.net/lak-na-za...186#post101651

    Jo a byla jsem dnes vTescu, květák vyprodán, tak se podívám v pátek. Chtěla bych to zase zkusit.

    Leave a comment:


  • Kazu
    replied
    Renata - jsem zvedav na ten recept, hned budu mit inspiraci na sezonu.

    Leave a comment:


  • Kazu
    replied
    maruška - ten nalev jsem v kauflande videl, ale ze zasady nekupuji co je vyrobeno pro market, vim o tom svoje, domaci recept je mi milejsi a hlavne chutnejsi.

    Leave a comment:


  • maruška
    replied
    Já zavařuju do tohoto nálevu:http://galerie.ekucharka.net/showpho...-c3-ad&cat=518
    Popis máš pod obrázkem,dostane se koupit v Kauflandě v ČR a vydrží ti hodně dlouho v zásobě.

    Leave a comment:


  • Renata
    replied
    No nevím, jestli vydrží měsíc. Až bude dnes chvilka, vložím recept.
    Janinka přeložila, to znamená, že si uvařím více láku a studený uchovávám v pet lahvích, vydrží dlouho a mám vždy po ruce. Třeba na utopence, pečenáče atd....

    Leave a comment:


  • janina s.
    replied
    "Ve forotě" znamená hovorově "v zásobě".

    Leave a comment:


  • Kazu
    replied
    Renata - budes rychlejsi nez ja, jsem mimo domov, v zime nejezdim, dej potom treba za mesic nebo dva vedet jak zkouska dopadla.

    lak ma ve forote znamena co? Muzes dat recept ?
    Last edited by Kazu; 17.01.2012, 20:30.

    Leave a comment:


  • Renata
    replied
    Tak Kazu, v Tescu budou mít květák v akci, tak vyzkouším, lák mám ve forotě, tak to bude jednoduchý. Ale asi bude čas až v pátek.

    Leave a comment:


  • Kazu
    replied
    Renata - zkusim a pak dam vedet jak jsem dopad, presto budu hledat dal, asi mas pravdu, ze tam bude zrejme ecko ktere byt na skodu vubec menusi.

    Leave a comment:


  • Renata
    replied
    Kazu, mě právě dodatečně řekla teta, že jen krátce povařit ve vodě, neosolené a rychle zchladit. Je pravda, že švagrová dělá sterilizované zelí v nálevu a barva taky není bílá. Tuším, že v konzervárnách bude působit nějaká chemie. Asi to bude chtít si přečíst na kupovaném složení.

    Leave a comment:

Pracuji...
X