Okurky na pětilitrovou láhev, 3-4 hlavičky česneku, kopr, vinné a višňové listy, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, hořčičná semníka, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy.
Okurky namočíme přes noic do vody, potom necháme odkapat, odkrojíme špičky, několikrát propíchneme jehlicí a co nejhustěji je vyskládáme nastojato na dno sklenice. Všechny otvory mezi nimi se snažíme vyplnit stroužky česneku přepůlenými na polovinu. Vrstvu okurek pokryjeme hustě vrstvou kopru a vrstvou listů. Na ně skládáme další vrstvu okurek a takto pokračujeme až do zaplnění láhve. Zalijeme nálevem s kořením a solí ( nebojíme se přesolit). Po 2-3 dnech na slunci již okurky začínají kvasit.
Opsáno z Kuchyně křížem krážem od Vladimíra Hůny.
Okurky namočíme přes noic do vody, potom necháme odkapat, odkrojíme špičky, několikrát propíchneme jehlicí a co nejhustěji je vyskládáme nastojato na dno sklenice. Všechny otvory mezi nimi se snažíme vyplnit stroužky česneku přepůlenými na polovinu. Vrstvu okurek pokryjeme hustě vrstvou kopru a vrstvou listů. Na ně skládáme další vrstvu okurek a takto pokračujeme až do zaplnění láhve. Zalijeme nálevem s kořením a solí ( nebojíme se přesolit). Po 2-3 dnech na slunci již okurky začínají kvasit.
Opsáno z Kuchyně křížem krážem od Vladimíra Hůny.