Dobrý večer, tak jsem v minulých letech zkoušela asi 15 receptů na kečup a v naší rodině vyhrál ten následující (po mojí babičce, ale určitě to nevymyslela a určitě ho hodně lidí zná ), takže jsem už přestala zkoušet a experimentovat a právě letos vařím první várku, takže: 2 kg hodně zralých rajčat, 1/2 kg cibule, 1/4 kg jablek, 2 lžičky sladké červené papriky, 2 polévkové lžíce soli, 1/8 l octa, 3 bobkové listy, 16 pepřů, 5 nových koření a 3 hřebíčky. Z rajčat vykrájím bubáky, nakrájím je tak na půlky, čtvrtky - podle velikosti, cibuly na čtvrtky, jablka taky na větší kousky, vařím vše 2 hodiny (na malý plamen a občas míchám, mám u toho poznámku, že se to připaluje, ale mě se to nikdy nestalo). Potom rozmixuju, propasíruju, přidám 20 dkg cukru, převařím, naliju do sklenic, nechám tak dvě minutky přejít varem, skleničky otočím dnem vzhůru a nechám vystydnout. Jana