70g smetany ke šlehání
100g másla
200g čokolády
2 lžíce rumu
2 lžíce kakaa (holandského)
60g cukru
v kastrůlku rozehřejeme máslo, smetanu a cukr (nesmí se to vařit!!), jakmile se směs rozpustí, kastrůlek odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu
mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí, přidáme rum
na noc umístíme kastrůlek do lednice
připravíme si na talířek kakaový prášek, lžičkou vykryjujeme jakési tvary (na tom fakt nezáleží, sní se úplně cokoliv!!) a ty obalíme v kakau a dáme do papírového košíčku
lanýže uchováváme v lednici
nejlepší vánoční cukroví A SKORO BEZ PRÁCE!!!!
100g másla
200g čokolády
2 lžíce rumu
2 lžíce kakaa (holandského)
60g cukru
v kastrůlku rozehřejeme máslo, smetanu a cukr (nesmí se to vařit!!), jakmile se směs rozpustí, kastrůlek odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu
mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí, přidáme rum
na noc umístíme kastrůlek do lednice
připravíme si na talířek kakaový prášek, lžičkou vykryjujeme jakési tvary (na tom fakt nezáleží, sní se úplně cokoliv!!) a ty obalíme v kakau a dáme do papírového košíčku
lanýže uchováváme v lednici
nejlepší vánoční cukroví A SKORO BEZ PRÁCE!!!!