Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zázvorky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zázvorky

    Zázvorky asi dost z vás zná,
    Jsouto takové tužší jakoby piškoty s příchutí zázvoru.
    2 vejce + 2 žloutky
    25 dkg mouč cutřeme do pěny, já to i šlehala elektrickým šlehačem, přidáme vrchovatou lžičku mletého zázvoru, každý rok kupuji čerstvý, aby to bylo co nej chutnější - zbytek zlikviduji postupně při vaření číny.
    na špičku nože amonia - nebo-li cukrářského droždí a podle velikosti vajec asi
    35 dkg hladké mouky
    testo musí bít jemné, ale nesmí se nám při vyvalování lepit, podsypáváme jen trochu.
    Vykrájíme tvary a dáváme na pečící papír nebo vymazapný plech
    Nejlepší je dělat večer ,tchýně mě naučila, podle starého receptu je nechat na tom plechu zaschnout. Pečou se druhý den velmi zvolna
    do světle růžova, asi tak na 140-150 stupňů. Jak jsou zaschlé, tak začnou nabývat v prostředku, prostě zůstane spodní vrstva, pak něco naskočí a ta vrchní, jelikož je zaschlá tak má zůstat hladká, bez vypouklin. Na chůť jsou výborné.
    Jsou dost tvrdé, je dobré je péct dopředu a v papírové krabici je nechat někde ve vlhčím prostředí, jin se to nedá ukousnout.
    HankaP
Pracuji...
X