Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pařížské rohlíčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pařížské rohlíčky

    Protože se blíží vánoce, jistě budete hledat nějaké nové recepty. Tak vám, holky, nabízím tyto pařížské rohlíčky. Mám je už tak dlouho, že nevím,kde jsem k nim přišla,takže bohužel nemohu uvést autora.
    30 dkg krystalového cukru a 4 bílky šleháme nad párou do zhoustnutí.Přidáme 15 dkg namletých ořechů,dobře promícháme a necháme vychladnout.Přimícháme 10 dkg hrubé mouky. Předpis říkal dát na vál a válet rohlíčky, ale je to zbytečně pracné a patlavé. Dám těsto do zdobícího sáčku s s hladkou trubičkou a rovnou na plech na pečící papír stříkám malé rohlíčky- dál od sebe, nabydou.Ještě je i trošku zploštím navlhčenou rukou.Pečeme v mírné troubě- tak asi 160 stupňů.
    Krém:
    3 dl mléka , 4 lžíce hrubé mouky a 2 lžíce kakaa uvaříme, nejlépe v páře, aby se nám kaše nepřipálila. Ale já to vařím rovnou a zatím jsem nic nepřipálila.
    Kaši mícháme do vychladnutí- taky ne pořád ,jen aby se neudělal škraloup. Nebo na to přitiskněte folii a nechte tak.Potom ušlehejte 25 dkg másla,15 dkg cukru,1/2 balíčku van.cukru a 2 žloutky. Nakonec zašleháme kaši.
    Krém nastříkáme na rohlíčky-já to dělám hladkou trubičkou a dělám takové závity .Bohužel nejsem vybavená fotoaparátem, tak vám to nemůžu ani předvést.
    Potom je třeba dát rohlíčky s krémem dobře vychladit. protože je dělám na vánoce, strčím je na mráz na balkon.Když jsou pořádně vychlazené, tak při namáčení do čokoládové polevy tato hned tuhne, takže si ušetříte okapávání polevy.
    Z této dávky je rohlíčků hodně - asi 60 ks.Při delším skladování navlhnou a už se začínají rozpadávat.Tak je musíte brzo zbaštit.

  • #2
    Takový recept hledám,já mám něco podobného,ale se složitým postupem.Díky-

    Comment


    • #3
      Jarusko, to je klasika, testo jako na orechove pusinky... To neni to, co hledam, napisu ten co mam a co delavam. Mozna jen blbe pecu.
      Marie z Moravy

      Comment


      • #4
        Pařížské rohlíčky II.

        Dávám ten svůj recept jako pařížské rohlíčkyII.
        Last edited by Marie z Moravy; 07.12.2009, 18:12.
        Marie z Moravy

        Comment

        Pracuji...
        X