Vánoční cukroví - Pařížské rohlíčky
27. 11. 2011
Rohlíčky:
4 bílky
280 gramů cukru krystal
150 gramů vlašských ořechů
10 gramů hrubé mouky
KRÉM
125 ml mléka
75 g cukru krystal
1/2 vanilkového cukru
1 žloutek
2,5 lžíce dětské krupice
1 lžíce kakaa
1 máslo
100 g cukru moučka
Dohotovení:
Čokoládová poleva
Postup:
Rohlíčky:
Nad parou ušleháme bílky s cukrem do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku.
Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky a pečeme při 150°C do zlatova. Rohlíčky stříkáme dál od sebe a raději menší, zvětší při pečení trochu objem.
Krém:
Všechny suroviny kromě másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem a přidáme vychlazenou hmotu.
Rohlíčky nazdobíme krémem a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí polijeme čokoládou.
27. 11. 2011
Rohlíčky:
4 bílky
280 gramů cukru krystal
150 gramů vlašských ořechů
10 gramů hrubé mouky
KRÉM
125 ml mléka
75 g cukru krystal
1/2 vanilkového cukru
1 žloutek
2,5 lžíce dětské krupice
1 lžíce kakaa
1 máslo
100 g cukru moučka
Dohotovení:
Čokoládová poleva
Postup:
Rohlíčky:
Nad parou ušleháme bílky s cukrem do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku.
Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky a pečeme při 150°C do zlatova. Rohlíčky stříkáme dál od sebe a raději menší, zvětší při pečení trochu objem.
Krém:
Všechny suroviny kromě másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem a přidáme vychlazenou hmotu.
Rohlíčky nazdobíme krémem a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí polijeme čokoládou.