Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pařížské rohlíčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pařížské rohlíčky

    Vánoční cukroví - Pařížské rohlíčky

    27. 11. 2011
    Rohlíčky:
    4 bílky
    280 gramů cukru krystal
    150 gramů vlašských ořechů
    10 gramů hrubé mouky
    KRÉM

    125 ml mléka
    75 g cukru krystal
    1/2 vanilkového cukru
    1 žloutek
    2,5 lžíce dětské krupice
    1 lžíce kakaa
    1 máslo
    100 g cukru moučka

    Dohotovení:
    Čokoládová poleva

    Postup:

    Rohlíčky:

    Nad parou ušleháme bílky s cukrem do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku.

    Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky a pečeme při 150°C do zlatova. Rohlíčky stříkáme dál od sebe a raději menší, zvětší při pečení trochu objem.


    Krém:
    Všechny suroviny kromě másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem a přidáme vychlazenou hmotu.

    Rohlíčky nazdobíme krémem a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí polijeme čokoládou.
    MARUŠKA
Pracuji...
X