Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cukroví plněné marcipánem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Cukroví plněné marcipánem

    Ingredience:
    125 g másla, 100 g moučkového cukru, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 100 g marcipánu,
    1 žlutek, trochu kandovaného ovoce na ozdobení
    Postup:
    Z mouky, cukru, másla a vejce vypracujeme rukama hladké těsto. Uhněteme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout.
    Zatím si marcipán nakrájíme na malé kostičky a z nich rukama vytvarujeme kuličky.
    Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vypichujeme s něj srdíčka nebo jiné (jednoduché) tvary.
    Polovinu potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou vody a doprostřed umístíme kuličku marcipánu. Přikryjeme druhou polovinou srdíček, okraje přitiskneme. Ozdobíme nasekaným kandovaným ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů C).
    Recept je z mailů - přeposlaných, tuším že od Heleny? Nic jsem neupravovala, s těstem se pracovalo moc dobře, cukroví je výborné. Zase něco jiného.
    Renata
Pracuji...
X