Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Houskový knedlík

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Houskový knedlík

    300 ml vlažného mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, půl kostičky droždí, 1 rohlík nakrájený na kostičky, 1 celé velce - zadělat a nechat vykynout. Potom nalít do vymaštěné formy, povrch opět dobře potřít olejem (mikrovlnka vysušuje) a vařit na plný výkon cca 7 minut. (čas si musí každá kuchařinka vyzkoušet podle výkonu mikrovlnky)
    Pokud by nebyl knedlík dovařený, bude syrové místečko po vyklopení nahoře uprostřed. V tom případě vrátíme do formy a ještě minutku přidáme. Zajímavé je, že se nikdy nesrazí.
    Ketka 1957
Pracuji...
X