Obrácený ovocný koláč (i pro pečení v mikrovlnce)
Suroviny
Na koláč:
100 g třtinového cukru
100 g másla
100 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
2 vejce
4 lžíce mléka (pouze při pečení v mikrovlnce)
Na ovocný základ:
100 ml tekutého medu
100 g ostružin (mohou být mražené)
3 hrušky
kůra z 1 citrónu
kulatá zapékací mísa o průměru 20 cm
Postup
Zapékací mísu lehce vymastíme. Nalijeme do ní med smíchaný se strouhanou citrónovou kůrou, poklademe oloupanými hruškami, nakrájenými na čtvrtky a zbavenými jádřinců řeznou plochou nahoru a ostružinami. Dohladka vyšleháme máslo s cukrem a vejci (pokud budeme péci v mikrovlnce, přidáme mléko). Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a šleháme, dokud není těsto hladké a nadýchané. Nalijeme ho na ovocný základ a uhladíme. Pečeme při střední teplotě 35 – 40 minut, koláč má být pevný a zlatavý. Před vyklopením ho necháme asi 10 minut chladnout.
(V mikrovlnce pečeme při 600 W asi 12 minut. Koláč je hotový, když těsto přesahuje okraje formy a povrch je pevný, i když trochu vlhký. Necháme 5 minut chladnout, pak nožem uvolníme okraje a vyklopíme).
Napsal někde uživatel Janina ,ale už nevím kde :P ,zase jsem to někde vyčetla !!!
Suroviny
Na koláč:
100 g třtinového cukru
100 g másla
100 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
2 vejce
4 lžíce mléka (pouze při pečení v mikrovlnce)
Na ovocný základ:
100 ml tekutého medu
100 g ostružin (mohou být mražené)
3 hrušky
kůra z 1 citrónu
kulatá zapékací mísa o průměru 20 cm
Postup
Zapékací mísu lehce vymastíme. Nalijeme do ní med smíchaný se strouhanou citrónovou kůrou, poklademe oloupanými hruškami, nakrájenými na čtvrtky a zbavenými jádřinců řeznou plochou nahoru a ostružinami. Dohladka vyšleháme máslo s cukrem a vejci (pokud budeme péci v mikrovlnce, přidáme mléko). Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a šleháme, dokud není těsto hladké a nadýchané. Nalijeme ho na ovocný základ a uhladíme. Pečeme při střední teplotě 35 – 40 minut, koláč má být pevný a zlatavý. Před vyklopením ho necháme asi 10 minut chladnout.
(V mikrovlnce pečeme při 600 W asi 12 minut. Koláč je hotový, když těsto přesahuje okraje formy a povrch je pevný, i když trochu vlhký. Necháme 5 minut chladnout, pak nožem uvolníme okraje a vyklopíme).
Napsal někde uživatel Janina ,ale už nevím kde :P ,zase jsem to někde vyčetla !!!