Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Obrácený ovocný koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Obrácený ovocný koláč

    Obrácený ovocný koláč (i pro pečení v mikrovlnce)

    Suroviny

    Na koláč:

    100 g třtinového cukru
    100 g másla
    100 g polohrubé mouky
    ½ prášku do pečiva
    2 vejce
    4 lžíce mléka (pouze při pečení v mikrovlnce)

    Na ovocný základ:

    100 ml tekutého medu
    100 g ostružin (mohou být mražené)
    3 hrušky
    kůra z 1 citrónu

    kulatá zapékací mísa o průměru 20 cm
    Postup
    Zapékací mísu lehce vymastíme. Nalijeme do ní med smíchaný se strouhanou citrónovou kůrou, poklademe oloupanými hruškami, nakrájenými na čtvrtky a zbavenými jádřinců řeznou plochou nahoru a ostružinami. Dohladka vyšleháme máslo s cukrem a vejci (pokud budeme péci v mikrovlnce, přidáme mléko). Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a šleháme, dokud není těsto hladké a nadýchané. Nalijeme ho na ovocný základ a uhladíme. Pečeme při střední teplotě 35 – 40 minut, koláč má být pevný a zlatavý. Před vyklopením ho necháme asi 10 minut chladnout.

    (V mikrovlnce pečeme při 600 W asi 12 minut. Koláč je hotový, když těsto přesahuje okraje formy a povrch je pevný, i když trochu vlhký. Necháme 5 minut chladnout, pak nožem uvolníme okraje a vyklopíme).
    Napsal někde uživatel Janina ,ale už nevím kde :P ,zase jsem to někde vyčetla !!!
    Hančí
Pracuji...
X