Znovu prijde vhod volba "testo/dough" na vasi domaci pekarne.
Recept na pizzove testo pouzivam stejny jako na ten nejjednodussi bily chleb: hladka mouka, trochu soli, trochu cukru, suche drozdi a voda nebo mleko. Co se tyce mnozstvi ingredienci, muzete pouzit jakykoliv podobny recept, muzete pridat tuk, ale nemusite. Testo se pekarne vyrobi asi za 1 1/2 (hod. automaticky). Testo vyjmete z pekarny, a vytvarujte na pizzu. Testo neni citlive, takze se tvarovani nemusite bat.
Nejjednodussi je delat pizzu na plech a pak ji nakrajet na ctverce (nezapomente si ji po upeceni vyndat opatrne z plechu aby jste si krajenim neposkodily plech. Ja mam na to velke prkynko ktere take pouzivam na krajeni chleba. Je to na vas jak vysoky zaklad testa vytvorite. V pripade ze chcete tenkou, tak recept tak na 3 1/2 hrnky mouky vyjde na jeden a pul plechu. Silnejsi zaklad vyjde na jeden plech. To si musite odhadnout podle toho jak mate velke plechy. V pripade, ze mate plech na peceni moderni, na ktery se testo neprichytne, nemusite ho vymazavat. Mate-li plech stary, vymazte tukem. Testo nechte znovu na plechu vykynout.
Pizza je vlastne plochy bily chleb s cimkoliv co mate pri ruce. Po vykynuti pridejte na pizzu cokoliv si prejete. Vyber ingredienci je nejlepsi podle vasi chuti a prani v tu kterou dobu napriklad t.j. zaklad rajcatovy protlak ci kteroukoliv levnou spagetovou/testovinovou rajcatovou omacku ci na kolecka nakrajena rajcata. na to pridejte koreni/bylinky podle chuti (oregano, bazalka,cesnek, nejake palive koreni atd.), na to treba nakrajene zelene papriky, kolecka cibule, nejakou uzeninu ci cokoliv co se vam zlibi. Az kdyz je pizza skoro upecena (zvednete rozek a uvidite jestli zaklad pizzy je upeceny) pridejte na male kousky nakrajeny ci nastrouhany jakykoliv tvrdy syr a dejte jeste na par minut do trouby zapect.
V sezone delam pizzu jen z cerstve zeleniny a nepouzivam konzervovany rajcatovy zaklad t.j. na platky cerstva rajcata, bylinky, papriky, treba i na kousky trochu predvarenou brokolici, treba zelene fazolky - proste jakoukoliv zeleninu ktera je pri ruce. (zeleninu ktera se rychle nezapece trochu predvarim). Misto tvrdeho syra je take mozne pouzit Feta cheese (Balkansky cerstvy/bily syr) ktery se zapece opravdu jen co se rozpusti.
Deti maji dost casto radi jen pizzu s rajcatovou omackou a syrem.
V nekterych zemich se pouzivaji na pizzu i varene ci syrove na platky nakrajene brambory, ktere se ochuti (jen posypat soli a ruznym korenim) a na to ke konci syr. Take se da pouzit na kosticky nakrajene uzene maso a kosticky ananasu. Proste ingrediencim na pizzu se meze nekladou. Vzdy mne prekvapuje ze pizza je dosti draha kdyz je to vlastne jidlo chudych lidi kteri pouziji "co dum dal". Ani ten syr neni vzdy treba,
Hodne stesti a dobre chutnani.
Recept na pizzove testo pouzivam stejny jako na ten nejjednodussi bily chleb: hladka mouka, trochu soli, trochu cukru, suche drozdi a voda nebo mleko. Co se tyce mnozstvi ingredienci, muzete pouzit jakykoliv podobny recept, muzete pridat tuk, ale nemusite. Testo se pekarne vyrobi asi za 1 1/2 (hod. automaticky). Testo vyjmete z pekarny, a vytvarujte na pizzu. Testo neni citlive, takze se tvarovani nemusite bat.
Nejjednodussi je delat pizzu na plech a pak ji nakrajet na ctverce (nezapomente si ji po upeceni vyndat opatrne z plechu aby jste si krajenim neposkodily plech. Ja mam na to velke prkynko ktere take pouzivam na krajeni chleba. Je to na vas jak vysoky zaklad testa vytvorite. V pripade ze chcete tenkou, tak recept tak na 3 1/2 hrnky mouky vyjde na jeden a pul plechu. Silnejsi zaklad vyjde na jeden plech. To si musite odhadnout podle toho jak mate velke plechy. V pripade, ze mate plech na peceni moderni, na ktery se testo neprichytne, nemusite ho vymazavat. Mate-li plech stary, vymazte tukem. Testo nechte znovu na plechu vykynout.
Pizza je vlastne plochy bily chleb s cimkoliv co mate pri ruce. Po vykynuti pridejte na pizzu cokoliv si prejete. Vyber ingredienci je nejlepsi podle vasi chuti a prani v tu kterou dobu napriklad t.j. zaklad rajcatovy protlak ci kteroukoliv levnou spagetovou/testovinovou rajcatovou omacku ci na kolecka nakrajena rajcata. na to pridejte koreni/bylinky podle chuti (oregano, bazalka,cesnek, nejake palive koreni atd.), na to treba nakrajene zelene papriky, kolecka cibule, nejakou uzeninu ci cokoliv co se vam zlibi. Az kdyz je pizza skoro upecena (zvednete rozek a uvidite jestli zaklad pizzy je upeceny) pridejte na male kousky nakrajeny ci nastrouhany jakykoliv tvrdy syr a dejte jeste na par minut do trouby zapect.
V sezone delam pizzu jen z cerstve zeleniny a nepouzivam konzervovany rajcatovy zaklad t.j. na platky cerstva rajcata, bylinky, papriky, treba i na kousky trochu predvarenou brokolici, treba zelene fazolky - proste jakoukoliv zeleninu ktera je pri ruce. (zeleninu ktera se rychle nezapece trochu predvarim). Misto tvrdeho syra je take mozne pouzit Feta cheese (Balkansky cerstvy/bily syr) ktery se zapece opravdu jen co se rozpusti.
Deti maji dost casto radi jen pizzu s rajcatovou omackou a syrem.
V nekterych zemich se pouzivaji na pizzu i varene ci syrove na platky nakrajene brambory, ktere se ochuti (jen posypat soli a ruznym korenim) a na to ke konci syr. Take se da pouzit na kosticky nakrajene uzene maso a kosticky ananasu. Proste ingrediencim na pizzu se meze nekladou. Vzdy mne prekvapuje ze pizza je dosti draha kdyz je to vlastne jidlo chudych lidi kteri pouziji "co dum dal". Ani ten syr neni vzdy treba,
Hodne stesti a dobre chutnani.